keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Käsittämättömän tasainen AFC tiukkenee

Kuvassa näkyy joukkueet, jotka ovat lähimpänä TOP-6-joukkueita.

Pudotuspelikaavio ei voisi olla paljoa mielenkiintoisempi kuin tällä hetkellä, etenkään AFC:n osalta. 12 viikon jälkeen joukkueet eivät tunnu saavan eroja toisistaan, vaan kärjessä edetään rinta rinnan. Patriots (9-2) ja pikku hiljaa myös Broncos (8-3) etenevät kohti kahta mieluisinta paikkaa konferenssin kärjessä, mutta heidän takaa löytyy seitsemän joukkuetta, joilla kaikilla on kasassa seitsemän voittoa. Heidän takanaan tulee vielä kaksi joukkuetta kuudella voitolla, eikä näidenkään osalta peli ole vielä pelattu. Teoreettinen mahdollisuus pudotuspeleihin on vielä 12 joukkueella

NFC:ssä pudotuspelijoukkueet alkavat jo hahmottua. Kärkikaksikon osalta vahvimmilla on Cardinals (9-2), mutta sen takana kamppailu on kovaa, kun kolme joukkuetta (Packers, Eagles ja Cowboys) etenevät tasapäin kohti kakkossijaa. Kaikilla saldona on 8-3. Nämä neljäkään eivät ole vielä turvassa, sillä jokaisen takana hengittää joukkueita. Oma lukunsa on edelleen NFC South -lohko, josta tällä hetkellä olisi menossa jatkoon Falcons surkealla saldolla (4-7). Koska lohko on pelannut kokonaisuudessaan umpisurkeasti, kenellä tahansa on vielä mahdollisuutensa. NCF:n osalta vielä 11 joukkueella on mahdollisuudet, ainakin teoriassa, nousta kuuden parhaan joukkoon.

Viikolla 12 tasaisia vääntöjä

Viime viikko tarjosi paljon otteluita, jotka ratkesivat korkeintaan yhden touchdownin marginaalilla. Huikein näytös nähtiin Seahawksin ja Cardinalsin välillä, kun molempien puolustukset esittivät huikeaa osaamistaan. Lopulta ottelu ratkesi selkeästi Seattlen hyväksi (18-3), mutta tulos ei anna todellista kuvaa ottelun kulusta. Mieleen jäi myös Broncosin ja Dolphinsin näytös, jossa kotijoukkue Denver nousi lähes mahdottomalta tuntuneelta takamatkalta komeaan voittoon.

Otteluveikkauksissa lähes täyspotti

Vaikka kierroksen otteluista moni oli ennakolta hyvin tasainen, osuivat omat veikkaukseni kohtuullisen hyvin (13/15, 87 %). Tuolla tuloksella nousin jo iskuetäisyydelle ammattilaisporukasta. Ajantasaista tilanneseurantaa voi ihmetellä omalla sivullaan, mutta alla tämän hetkinen tilanne.

1. Dan Hanzus, 117/176, 66 %
2. Gregg Rosenthal, 116/176, 66 %
2. Marc Sessler, 116/176, 66 %
4. Kevin Patra, 114/176, 65 %
5. Elliot Harrison, 113/176, 64 %
6. Chris Wesseling, 108/176, 61 %
7. Tuomas Kurikka, 106/176, 60 %

Fantasialiigan puolella jo tylsähköksi muuttunut tulos vastaa samaa trendiä kuin tähänkin mennessä. Tuloksena siis 2 voittoa ja 1 tappio. Kaikki kolme joukkuettani ovat kuitenkin matkalla kohti pudotuspelejä.

Kiitospäiväviikko aloitetaan kolmella ottelulla

Perinteisesti kiitospäivänä pelataan useampi ottelu ja niin myös tänä vuonna, kun kolme otteluparia kohtaavat toisensa peräjälkeen torstain ja perjantain välisenä yönä. Kaiken kaikkiaan kierroksella pelataan tärkeitä otteluita pudotuspelien kannalta, eikä huilivuoroja ole enää luvassa. Tällaisia matseja ovat mm. Cowboys (5.) - Eagles (3.), Bears (9.) - Lions (7.), Ravens (7.) - Chargers (6.), Packers (2.) - Patriots (1.) ja Chiefs (5.) - Broncos (2.). (Joukkueen perässä tämänhetkinen sijoitus konferenssissa.) Ei siis ole pelkoa, että tälläkään kertaa jäisi panoksia puuttumaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.