sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Otteluennakko: Kieros 12 - Broncos vs Dolphins


Kotonaan voittamaton Denver Broncos (7-3) jatkaa nousuaan kohti AFC:n ykköspaikkaa, kun se kohtaa Miami Dolphinsin (6-4). Ottelu on molemmille tärkeä, sillä Chiefsin tappio Raidersille, antoi Broncosille mahdollisuuden nousta yksinään lohkonsa kärkeen viime viikkoisen työtapaturman jälkeen, mutta Dolphins puolestaan nousisi voitolla kiinni viimeiseen pudotuspelipaikkaan tasasaldolla Chiefsin kanssa.

Broncos on ollut koko kauden äärimmäisen hyvä. Viime viikolla se jäi ensimmäistä kertaa alle 20 pisteeseen (7), kun se kärsi käsittämättömän heikon suorituksensa jälkeen tappion Ramsille. Tuossa ottelussa Broncos ei onnistunut käytännössä missään hyökkäyksissään ja samalla puolustus päästi välillä turhan helpon näköisesti vastustajan etenemään. Ottelu voidaan katsoa työtapaturmaksi ja joukkue noussee normaalille tasolleen tällä kertaa.

Dolphinsilla on neljä voittoa viidestä viimeisestä ottelustaan. Se onkin matkalla pudotuspeleihin viiden vuoden tauon jälkeen. Miamilla on kuitenkin kohtuullisen vaativa otteluohjelma loppukaudelle ja he tarvitsevat kipeästi pisteitä tästä ottelusta.

Broncosin hyökkäys vastaan Dolphinsin puolustus

Broncosin hyökkäystä ei tarvitse paljoa esitellä eikä erikseen kehuakaan. Kaikille lienee selvää, että kyseessä on huippuhyökkäys Peyton Manningin (QB) johdolla. Joukkueen hyökkäyslinja on varmasti liigan paras ja sitä myöten hyökkäys saakin etulyöntiaseman aina kentällä ollessaan. Denverilä on pienoisia loukkaantumishuolia, kun poissa ovat ainakin Ronnie Hillman (RB) ja Montee Ball (RB). Lisäksi joukkueen syömähampaista Emmanuel Sanders (WR) ja Julius Thomas (TE) löytyvät loukkaantuneiden listalta. Toivon mukaan Sanders ja Thomas saadaan pelikuntoisiksi, kuten myös Juwan Thompson (RB). Koska juoksupeleistä normaalisti vastaavat pelurit ovat sivussa, tullee Broncos entistäkin enemmän keskittyvän heittopeliinsä.

Dolphinsilla on laadukas puolustus, joka pystyy haastamaan Broncosin puolustuksen tasaväkisesti. Pienoisena ongelmana voidaan ostaa heittopuolustus, joka ei joka ottelussa ole onnistunut estämään vastustajan etenemistä. Broncosia vastaan juuri se osa-alue tulee ratkaisemaan ottelun.

Dolphinsin hyökkäys vastaan Broncosin puolustus

Miamin hyökkäys onnistui viime viikolla lähes kaikessa Billsiä vastaan. Joukkue pystyi etenemään sekä maassa että ilmassa tappavan tasaisella tahdilla. Isoin haaste siinä ottelussa oli hyökkäyslinja, joka päästi vastustajan säkittämään Ryan Tannehillin (QB) viidesti. Linjan on Broncosia vastaan pidettävä erinomaisesti, jotta Tannehill saa tarvittavat sekunnit heittoihinsa. Joukkueen avainhyökkääjät ovat lähes kaikki edelleen loukkaantuneiden listalla. Lamar Miller (RB) lienee taas kuitenkin kokoonpanossa ja hänen juoksujaan kaivataankin.

Broncosin puolustus on onnistunut torppaamaan juoksuhyökkäykset loistavalla tasolla. Miller tulee siitä huolimatta yrittämään vähintään toistakymmentä kertaa linjan pitävyyttä ja Broncosin kannalta sen on pidettävä tälläkin kertaa. Puolustus tulee iskemään myös heikosti pelanneeseen hyökkäyslinjaan etenkin DeMarcus Waren (DE) ja Von Millerin (OLB) johdolla.

Yhteenveto

Mielenkiintoinen ottelu, jossa panokset ovat huipussaan. Nähtäväksi jää riittääkö Dolphinsin puolustuksen taso pysäyttämään Broncosin heittohyökkäyksen. Toinen mielenkiintoinen asia on Dolphinsin hyökkäyslinjan pitävyys. Toivottavasti molemmat joukkueet saavat nimimiehensä pelikuntoisiksi ja näemme laadukkaan ottelun. Uskon viime kädessä Broncosin laatuun, joka on viime ottelua lukuunottamatta ollut todella korkealla. Mitään maali-iloittelua ei tuskin nähdä, joten epäilen ottelun ratkeavan yhden maalin erolla kotijoukkueelle.

Otteluveikkaus: Denver Broncos - Miami Dolphins 24 - 17

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.