torstai 17. marraskuuta 2016

Otteluennakko: Viikko 11 – Panthers vs Saints

Kaksi viikkoa sitten torstain ottelussa kohtasivat Buccaneers ja Falcons. Tällä viikolla sama divisioona saa kunnian aloittaa kierroksen, mutta nyt vuorossa on Panthersin ja Saintsin välien selvittely. Joukkueet pelasivat viikolla kuusi Mercedenz-Benz Superdomella viihdyttävän ottelun. Ennen kuin toinen neljännes oli edennyt edes puoleen väliin, Saints oli kuronut vakuuttavalta tuntuneen 21–0-johdon itselleen. Panthers kuitenkin heräsi ja onnistui tasaamaan puntteja hieman ennen puoliaikaa, johon mentiin "enää" 24–10-erolla. Panthers jatkoi kiriään ja pääsi aina tasoihin asti pelikellon tikittäessä kohti loppua eli kun kolme minuuttia oli enää jäljellä. Saints kuittasi ottelun nimiinsä viime sekuntien 52 jaardisella potkumaalilla ja on sen voiton turvin tällä hetkellä Panthersin edellä.

Tilanne otteluun lähdettäessä

NFC South V–H  Div 
Atlanta Falcons6–43–1
Tampa Bay Buccaneers4–52–1
New Orleans Saints4–51–1
Carolina Panthers3–60–3

Arvio

Joukkueiden viime kohtaamisessa Drew Brees oli ilmiliekeissä 465 heittojaardinsa ja neljän TD:nsä turvin. Miehen heitoista pääsivät nauttimaan muiden säestäessä Michael Thomas ja Coby Fleener sekä 173 jaardia edennyt Brandin Cooks. Kolmikosta vain tulokaslaituri Thomas on pystynyt tuon ottelun jälkeen nousemaan samalle tasolle, mutta jatkuvan uhan puolustukselle muutkin ovat sentään pystyneet antamaan, kuten viime viikolla kaksi TD:tä kopannut Willie Snead'kin. Thomas sen sijaan tyri viime viikolla pahemman kerran menettäen kahdesti pallon Broncos-puolustukselle. Saintsin hyökkäys tuskin tulee tyytymään yhtään heikompiin tehoihin kuin kotikentälläänkään, mutta Panthers-puolustus on astetta valmiimpi varmasti tällä kertaa.

Vaalean sinisessä peliasussa kentälle asteleva Panthers näytti jo hetken todella lupaavalta viime viikon ottelussa Chiefsiä vastaan, kunnes henkinen seinä tuntui tulevan vastaan. Ilman loistavaa puolustusta lukemat olisivat olleet lopulta todella rumat. Saintsin puolustukselle tulee eteen taas haasteita lukea Panthers-pelinrakentaja Cam Newtonin ajatuksen juoksua. Koska mies tarjoaa jatkuvan juoksu-uhan, saa Saintsin etuseitsikko olla jatkuvasti varpaillaan. Newton on säkitetty 23 kertaa kahdeksassa viime ottelussa ja tätä oljenkortta Saintskin pyrkii käyttämään.

Ottelussa voi tapahtua viime kerran tapaan mitä tahansa, mutta jostain syystä oma luottoni kääntyy kotijoukkue Panthersin suuntaan. Saintsin puolustus joutuu tällä kertaa nöyrtymään Panthersin hyökkäyskalustolle ja sitä kautta ottelu on taputeltu, mutta taisto jatkuu viimeiselle minuutille asti.

Otteluveikkaus: Carolina Panthers – New Orleans Saints 30 – 26

Ottelu on nähtävissä torstain ja perjantain välisenä yönä noin klo 3:35 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla (heti Brasilia–Argentiina MM-karsintaottelun perään) sekä NFL Game Pass- ja Viaplay-palvelussa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.