sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Otteluennakko: Viikko 9 – Giants vs Eagles

Hieman jopa yllättäen NFC East on noussut liigan tasaisimmaksi divisioonaksi. Kaikki joukkueet ovat tällä hetkellä yli 50 prosentin voittomarginaalilla. Muutos viime kauteen on toistaiseksi ollut huikea, mutta toisaalta vielä on paljon pelejä jäljellä.

Lue syväluotaavampi juttu Faneille.comista.

Tilanne otteluun lähdettäessä

NFC East V–H-T  Div 
Dallas Cowboys6–1–02–1
New York Giants4–3–01–1
Philadelphia Eagles4–3–00–2
Washington Redskins4–3–12–1

Kotijoukkue Giants on kahden ottelun voittoputkessa ja palaa huiliviikon jälkeen taas tositoimiin. Kahden viime kauden aikana Giants on pystynyt haastamaan paikallisvastustaja Eaglesin kotikentällään, mutta siitä huolimatta taskuun ei ole jäänyt ainoatakaan voittoa.

Eaglesin tilanne on vähintäänkin haastava. Loistavan alun jälkeen joukkueella ei ole vielä ainoatakaan voittoa divisioonan sisältä ja viime ottelut ovat kääntyneet pääasiassa vastustajille. Tuleva ottelu on äärettömän tärkeä vierasjoukkueelle, sillä tappio tiputtaisi joukkueen divisioonan pohjalle 0–3-saldolla muita sen joukkueita vastaan.

Arvio

Giantsin laitahyökkääjä Odell Beckham on ollut parhaimmillaan kotiareenallaan. Lontoo-reissu ja sitä seurannut tauko antavat varmasti lisävauhtia joukkueen heittohyökkäykseen, joka on Giantsin päävaihtoehto hyökkäyksissä. Juoksuhyökkäys on ollut todella heikkoa, eikä sen varaan ole syytä edelleenkään laskea. Ottelu tuleekin ratkeamaan nimenomaan siihen, miten hyvin Eagles-puolustus saa painostettua pelinrakentaja Eli Manningia tai toisaalta, miten Manning saa koneistonsa liikkeelle jatkuvaa painetta vastaan.

Eagles kaipaa lisää tehoa tulokastähti Carson Wentziltä, joka loistavan alun jälkeen on tipahtanut takaisin tavallisten kuolevaisten joukkoon. Kolmessa viime ottelussa maaleja on syntynyt kaksi ja alkukaudesta pitkän putken ilman syötönkatkoja pelanneen Wentzin heitto on katkaistu kahdesti. Giants-puolustus on kohtuullisen hyvä ja pystyy taistelemaan tasapäisesti Eagles-hyökkäystä vastaan. 2–3 maalia ei Eaglesille pitäisi olla liian vaikea rasti, mutta niiden eteen se joutuu silti tekemään hartiavoimin töitä.

Paikalliskamppailun tuoma lisä näkynee Metlife Stadiumilla korvia huumaavana metelinä ja siitä hyödyn saa kotijoukkue Giants. Samalla uskon heittopelien löytävän oikean uransa ja siten Giants nappaa arvokkaan voiton.

Otteluveikkaus: New York Giants – Philadelphia Eagles 27 – 24

Ottelu on nähtävissä sunnuntaina klo 19:55 alkaen Viasat Urheilu HD -kanavalla sekä NFL Game Pass- ja Viaplay-palveluissa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.