torstai 10. marraskuuta 2016

Otteluveikkaus: Viikko 10 – Ravens vs Browns

Ensi yönä vierasjoukkue Cleveland Browns lähtee monista hyvistä syistä takamatkalta otteluun Baltimore Ravensia vastaan. Joukkueiden keskinäisessä historiassa ottelut ovat 26–9 Ravensille ja vastaavasti 2010-luvun välien selvittelyt lukemin 11–2. Kun kakkuun lisätään vielä syyskuun ottelu tältä kaudelta, jonka silloin vierasjoukkueena pelannut Ravens vei myös nimiinsä lukemin 25–20, on vaikeaa löytää syytä olettaa tahdin kääntyvän.

Tilanne otteluun lähdettäessä

Divisioonan tilanne menee viikko viikolta mielenkiintoisemmaksi, kun jo kertaalleen pienelle karkumatkalle lähtenyt Steelers on painunut Ravensin taakse kolmen ottelun tappioputkensa myötä. Samaan aikaan Bengals on alkanut saavuttaa myös kärkikaksikkoa ja on enää puolen voiton päässä heistä. Browns puolestaan on juuttunut tukevasti liigan pohjalle pelattuaan jo yhdeksän ottelua ilman voittoja. Joukkueen pistesaldokin on yli 100 pistettä miinuksella ja viimeisetkin pudotuspelihaaveet ovat haihtuneet jo pari viikkoa sitten.

AFC North V–H–T  Div
Baltimore Ravens4–4–02–0
Pittsburgh Steelers4–4–01–1
Cincinnati Bengals3–4–11–1
Cleveland Browns0–9–00–2

Joukkueet kohtasivat heti kauden alussa viikolla kaksi. Tuolloin Browns sai todellisen lentävän lähdön otteluun kolmen TD:nsä myötä ja johti ottelua lukemin 20–0, kun ottelua oli ehditty pelata vasta reilut kymmenen minuuttia. Kolmannen maalin jälkeen lisäpisteyritys toimi ottelun käännekohtana, kun Ravens ensin blokkasi potkun, vei pallon maaliin asti ja aloitti sen jälkeen kirinsä toisella neljänneksellä 10 pisteen turvin. Loppu olikin Ravensin ja se siirtyi viimein johtoon viimeisen jakson alussa. Vajaat kolme minuuttia ennen päätösvihellystä Justin Tucker lisäsi johtoa potkumaalillaan ja muutti tilanteeksi 25–20. Browns sai kahden minuutin varoituksen ja yhden aikalisänsä turvin hyökkäyksensä aina vastustajan 30 jaardin linjalle asti, kunnes tukimies C.J. Mosley katkaisi Josh McCown heiton maaliviivalla ja sinetöi Ravensin voiton.

Arvio

Vaikka Brownsin kausi on ollut täynnä epäonnistumisia, ei tuleva ottelu tule olemaan läpihuutojuttu kotijoukkueelle. AFC North -divisioonan sisäiset ottelut ovat tähän mennessä olleet hyvin tasaisia läpi linjan ja tuskin tämäkään ottelu tekee siihen poikkeusta. Ravensin puolella sisempi laitahyökkääjä Dennis Pitta on hyvässä vireessä ja onkin joukkueen ykkönen kiinniottojen määrässä. Kun samaan aikaan Browns on ollut vaikeuksissa vastustajien sisempiä laitahyökkääjiä vastaan, on Pittalle tarjolla huippuilta. Brownsin hyökkäyksen kannalta tärkeää olisi saada juoksuhyökkäys vauhtiin, mitä se ei ole ollut viime otteluissa. Keskushyökkääjä Isaiah Crowell on juossut hyvällä juoksukeskiarvolla (4,7 jaardia/juoksu), mutta parantamisen varaakin löytyy. Kahdessa viime ottelussa keskiarvo on ollut huomattavasti heikompi (1,9).

On vaikeaa olla kaikesta huolimatta uskomatta Ravensin voittoon, vaikkei se oletettavasti tule tälläkään kerralla helpolla. Lantit Ravensin suuntaan alle TD:n erolla tällä kertaa.

Otteluveikkaus: Baltimore Ravens – Cleveland Browns 26 – 20

Ottelu on nähtävissä torstain ja perjantain välisenä yönä klo 3:20 alkaen Viasat Urheilu HD -kanavalla sekä NFL Game Pass- ja Viaplay-palvelussa.