torstai 3. marraskuuta 2016

Otteluennakko: Viikko 9 – Buccaneers vs Falcons

Ensi yön ottelun kierasjoukkue Tampa Bay Buccaneers on voittanut joukkueiden kolme edellistä kohtaamista, joista viimeisin on tämän kauden ensimmäiseltä viikolta. Joukkueiden yhteinen historia alkoi vuonna 1977 ja keskinäisissä otteluissa Buccaneers on keulilla lukemin 24–22. Viime ottelu päättyi neljän pisteen erolla.

Buccaneersin sarake divisioonan sisäisissä otteluissa näyttää edelleen puhtaalta kahden voiton johdosta. Voittamalla tulevan ottelun, joukkue ilmoittautuu todenteolla mukaan vielä divisioonan voittokamppailuun. Sen sijaan Atlanta Falconsilla on loistava sauma kiriä muilta joukkueilta turvallisen tuntuiselle karkumatkalle kuudennella voitollaan. Divisioonan ollessa hyvin tasainen, ei liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä kannata tuloksesta vielä vetää.

Tilanne otteluun lähdettäessä

NFC South V–H  Div 
Atlanta Falcons5–32–1
Tampa Bay Buccaneers3–42–0
New Orleans Saints3–41–1
Carolina Panthers2–50–3

Arvio

Falconsin superkaksikko Matt RyanJulio Jones on yksi hehkutetuimmista parivaljakoista alkukauden aikana, eikä suotta. Miehet komeilevat jaarditilastojen terävimmässä kärjessä ja ovat auttaneet joukkuetta kipuamaan pisteissä ja edetyissä jaardeissa liigan tehokkaimmaksi joukkueeksi. Joukkueen puolustus sen sijaan ei ole paljon kehuja kerännyt ja juuri sen vuoksi kolmesta viime ottelusta on vain yksi voitto, joka tuli viime minuuttien loppukirillä Packersia vastaan sunnuntaina.

Buccaneers puolestaan oli niskan päällä Raidersia vastaan viime viikolla avauspuoliskolla ja oli samalla kasvattamassa voittoputkensa kolmen ottelun pituiseksi, mutta toinen puoliaika käänsi tilanteen. Vastustaja kiri ohi ja Buccaneersin comebackin jälkeen vielä tasoihin varsinaisen peliajan viime hetkillä. Lopputuloksena tappio jatkoajalla, mutta kaikkein huolestuttavinta oli joukkueen etenemisjaardit, joita kertyi vain 270, kun samaan aikaan vastustaja eteni 626 jaardia.

Kotijoukkueen hyökkäys on tällä hetkellä pahasti ruosteessa, kun taas vastapuoli on tulessa. Näistä lähtökohdista Falcons nousee ehdottomasti ottelun voittajaehdokkaaksi, kun huomioidaan, ettei kummankaan puolustus ole esiintynyt kovinkaan kummoisesti. Ei kuitenkaan pidä unohtaa Buccaneersin kykyä venyä uskomattomiinkin suorituksiin tiukoissa paikoissa. Joukkue on käytännössä vain parin epäonnistuneen suorituksen päässä 5–2-saldosta, mutta se ei paljon joukkuetta lohduta. Pisteet matkaavat siis Julio Jonesin huippuottelun myötä Atlantaan.

Otteluveikkaus: Tampa Bay Buccaneers – Atlanta Falcons 22 – 30

Ottelu on nähtävissä torstain ja perjantain välisenä yönä klo 2:20 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla sekä NFL Game Pass- ja Viaplay-palvelussa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.