torstai 1. joulukuuta 2016

Otteluennakko: Viikko 13 – Vikings vs Cowboys

Ensi yönä Cowboysilla on ensimmäisenä joukkueena tällä kaudella mahdollisuus varmistaa paikkansa pudotuspeleissä. Voittamalla ottelun ja saamalla vetoapua Buccaneersilta tai Redskinsiltä, paikka on taattu. Vikings puolestaan on voittanut kuudesta viime ottelustaan vain yhden ja onkin lipumassa ulos pudotuspelitaistosta. Tämän ottelun voitolla se ilmoittautuisi vahvasti takaisin mukaan tuohon taisteluun.

Lue syväluotaavampi juttu Faneille.comista.

Tilanne otteluun lähdettäessä

NFC North  V–H   Div 
Detroit Lions 7–4 2–2
Minnesota Vikings 6–5 1–3
Green Bay Packers 5–6 2–1
Chicago Bears 2–9 2–1

NFC East  V–H–T   Div 
Dallas Cowboys 10–1–0 3–1
New York Giants 8–3–0 2–1
Washington Redskins 6–4–1 2–2
Philadelphia Eagles 5–6–0 0–3

Arvio

Vikings kärsii ja on kärsinyt koko kauden avainpelaajiensa loukkaantumisista. Viime viikolla Stefon Diggs joutui jättämään ottelun väliin, mutta tällä kertaa mies nähtäneen taas tositoimissa, joka on äärettömän positiivinen uutinen joukkueelle. Ilman Diggsin panosta heittohyökkäyksestä putoaa pohja lähes kokonaan ja kun joukkueen juoksuhyökkäyskään ei kehuja ole kerännyt, on vaikeaa nähdä heidän pärjäävän ilman tuota miestä. Cowboys on puolestaan lasketellut hyökkäyksensä turvin ottelusta toiseen nakuttaen lähes joka ottelussa viime viikkoina 30+-lukemat. Vikings-puolustus on liigan parhaimmistoa ja se lähteekin haastamaan Dak Prescottin ja Elliott Ezekielin dominoivaa hyökkäystä todenteolla. Kuitenkin ennen kuin puolustus voi päästä näiden miesten iholle, sen tulee keksiä keinot murtaa loistavaa kautta pelaava Dallasin hyökkäyksen linja. Sitä ovat monet joukkueet yrittäneet, mutta heikoin tuloksin.

Ilman Diggsiä ottelu ratkeaa jo aloituspotkun hetkellä, mutta Diggsin ollessa mukana, myös Vikings-hyökkäyksellä on aseita pysyä Cowboysin tahdissa mukana. Valitettavasti näyttäisi kuitenkin siltä, ettei vauhti riitä loppuun asti ja Cowboys menee lopulta menojaan suhteellisen selkänumeroiseen voittoon. Ottelua ei kuitenkaan kannata missata mistään hinnasta, sillä Vikings-puolustus voi syötönkatkoillaan sotkea nopeastikin pelinkulun.

Otteluveikkaus: Minnesota Vikings – Dallas Cowboys 16 – 28

Ottelu on nähtävissä torstain ja perjantain välisenä yönä klo 3:20 alkaen Viasat Jalkapallo HD -kanavalla sekä NFL Game Pass- ja Viaplay-palveluissa.

2 kommenttia :

  1. Vaikka haluaisinkin ottelun päättyvän toisin, veikkaan Cowboysin voittoputken jatkuvan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeinhan se meni, vaikka jatkoaika ei ollut kaukana.

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.