torstai 8. joulukuuta 2016

Otteluennakko: Viikko 14 – Chiefs vs Raiders

Ensi yönä pelataan kauden mielenkiintoisin torstaiottelu. Kiitospäivänäkin otteluparit olivat sattumalta osuneet kohdilleen, mutta tällä kertaa vastakkain ovat AFC:n ykkönen ja kolmonen, jotka sattumoisin ovat vieläpä samasta divisioonasta. AFC West -divisioonan kärjen taso on jotain, mistä muut divisioonat voivat vain haaveilla. Kaikki kolme joukkuetta ovat tällä hetkellä pudotuspelilipussa kiinni ja voittamalla tämän ottelun Raiders käytännössä jo varmistaa itselleen sellaisen.

Joukkueet pelasivat jo kertaalleen toisiaan vastaan viikolla 6, jolloin Chiefs oli selkeästi parempi lukemin 26–10. Sitä aiemmat kolme otteluakin on merkitty saman joukkueen nimiin, mutta nyt Raiders on kuuden ottelun voittoputkessa ja matkalla jopa koko AFC:n ykköseksi. Tappiollakin sillä on vielä mahdollisuus kirittää itsensä takaisin kärkipaikalle, mutta se edellyttäisi todennäköisesti voittoa kaikista lopuista otteluista ja samaan aikaan Chiefsin pitäisi kompastua vähintään kertaalleen.

Lue syväluotaavampi juttu Faneille.comista.

Tilanne otteluun lähdettäessä

AFC West  V–H   Div 
Oakland Raiders 10–2 2–1
Kansas City Chiefs 9–3 3–0
Denver Broncos 8–4 1–3
San Diego Chargers 5–7 1–3

Arvio

Joukkueiden voimasuhteet ovat hyvin tasoissa, eikä ottelun voittajaa voi vielä millään ilveellä huudella kovaan ääneen. Riistot ja pallonmenetykset ovat avainasemassa, sillä molemmat ovat niissä vahvasti plussan puolella ja onkin selvää, että kumpi voittaa riistokamppailun, on hyvin vahvoilla voitonkin osalta. Chiefsin mahdollisuudet pohjautuvat Raidersin heikkoon puolustukseen ja toisaalta sen tasokkaaseen heittopelien häirintään. Raidersin vahvuudet ovat lähes poikkeuksetta hyökkäyksen puolella. Näitä vahvuuksia verratessa suurimaalinen ottelu ei olisi mikään ihme, onhan Raidersin kauden otteluista vain kolme jäänyt alle 50 pisteeseen.

Itse käännyin kuin käännyinkin Chiefsin puolelle huomioiden heidän kotietunsa verrattuna Raidersin pitkään vierasmatkaan sekä kotijoukkueen hyviin otteisiin tasaisissa otteluissa viime viikkojen aikana.

Otteluveikkaus: Kansas City Chiefs – Oakland Raiders 32 – 30

Ottelu on nähtävissä torstain ja perjantain välisenä yönä klo 3:20 alkaen Viasat Jalkapallo HD -kanavalla sekä NFL Game Pass- ja Viaplay-palveluissa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.