lauantai 24. joulukuuta 2016

Otteluennakko: Viikko 16 – Packers vs Vikings

Jouluaatto tarjoaa paitsi jouluruokaa ja aikaa läheisten kanssa, myös täyden kattauksen jenkkifutista. Kello 20 alkaen tarjolla on iso kasa otteluita aina aamuun asti, kun joulu sekoittaa normaalia NFL:n viikkorytmiä pahemman kerran. NFC North -divisioonan sisällä taistelu pudotuspelipaikoista käy kiivaana ja yksi ratkaisuhetki on käsillä, kun Packers saa vieraakseen Vikingsin.

Joukkueet kohtasivat syyskuussa, jolloin Vikings oli niukasti parempi kotonaan. Vikings oli tuolloin loistavassa vireessä ja keräsikin kauden alkuun 5-0-saldon mainioilla esityksillään. Sen jälkeen tahti on hiipunut ja yhdeksästä viime ottelusta käteen on jäänyt vain kaksi voittoa. Nyt joukkue on puun ja kuoren välissä, sillä pudotuspelipaikka on karkaamassa käsistä ja vain voittamalla Packers, se pysyy viimeiselle kierrokselle asti elossa, kunhan joukkue saa vetoapua Redskinsin ja Buccaneersin tulevilta vastustajilta.

Lue syväluotaavampi juttu Faneille.comista.


Tilanne otteluun lähdettäessä

NFC North V–H  Div 
Detroit Lions9–53–2
Green Bay Packers8–63–1
Minnesota Vikings7–51–3
Chicago Bears*3–112–3

* Ulkona pudotuspeleistä

Arvio

Packers-hyökkäys on ollut hyvässä vireessä viime aikoina ja joka ottelussa on löytynyt uusi ratkaisija tiukan paikan tullen. Viime ottelussa ottelun sankari oli nuori keskushyökkääjä Ty Montgomery, joka laittoi omat NFL-ennätyksensä uuteen uskoon. Pystyykö mies samaan tällä kertaa? Itse asiassa se ei ole olennaista, sillä kuten mainittua, laajuutta riittää. Sen sijaan Packers-puolustus ei edelleenkään vakuuta ja jos Vikings-supertähti Adrian Peterson saadaan taas jalkeille, tullaan puolustusta testaamaan niin maasta kuin ilmastakin rotan lailla. Vikings on liigan heikoin juoksujoukkue, mutta sitä faktaa selittää paljon Petersonin pitkä poissaolo. Viime viikolla hän palasi areenalle, mutta rooli jäi hyvin pieneksi. Tällä viikolla harjoitukset ovat jääneet väliin ja on edelleen epäselvää, tullaanko mies näkemään Lambeau Fieldillä vai ei.

Vikings-hyökkäys ei ole tehoilla mässäillyt ja se tarvitsee tuekseen loukkaantumisista kärsivän puolustuksen onnistumisia. Onkin vaikea nähdä joukkueen pystyvän tekemään yli 20 pistettä, kun taas Packers on vain kahdesti jäänyt alle sen. On silti muistettava, että toinen näistä kerroista oli juuri Vikingsiä vastaan, joten kaikki on mahdollista. Omien keltavihreiden silmälasien läpi katsottuna ottelu vaikuttaa lopulta selkeältä Packersin voitolta, enkä ihmettelisi vaikka ottelun loputtua tulostaululla näkyisi vieläkin suurempi pistemäärä kotijoukkueen sarakkeessa.

Otteluveikkaus: Green Bay Packers – Minnesota Vikings 26 – 16

Ottelu on nähtävissä lauantaina klo 19:55 alkaen Viaplay Urheilu HD -kanavalla sekä NFL Game Pass- ja Viaplay-palveluissa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.