sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 8 - Falcons vs Lions


Kauden toisessa Lontoossa pelattavassa ottelussa kohtaavat Atlanta Falcons (2-5) ja Detroit Lions (5-2). Molemmilla on hieman erilainen viikko takanaan ja

Atlanta on neljän ottelun tappioputkessa, kun joukkue ei ole saanut peliään toimimaan viimeiseen kuukauteen. Tuloksena selviä ja suurinumeroisiakin tappiota. Tämän ottelun jälkeen on taukoviikko, joten mikä olisi parempi hetki katkaista tappioputki, kun tämä. Lisäksi joukkueella on loistavat mahdollisuudet vielä pudotuspeleihin surkeasta saldostaan huolimatta. NFC Southia johtavalla Panthersilla on vain yksi voitto ja tasapeli enemmän eli minkäänlaisia ratkaisuja ei olla vielä nähty.

Detroit on hävinnyt vasta Billsille ja Panthersille tällä kaudella. Viime viikolla joukkue nappasi arvokkaan päänahan Saintsista pienimmällä mahdollisella eli yhden pisteen marginaalilla. Myös Lionsia odottaa huiliviikko Lontoon reissun päätteeksi. Joukkueella on vielä vaikeaita otteluita tulossa loppukaudella, joten pisteet tästä ottelusta tulisivat tarpeeseen taistelussa Packerin kanssa lohkon kärkipaikasta.

Falconsin hyökkäys vastaan Lionsin puolustus

Falconsin hyökkäys on suoritunut alkukaudesta hyvin arvosanoin, kun joukkue on edennyt keskimäärin yli 380 jaardia ja pisteitäkin on kertynyt kohtuudella eli yli 24. Matt Ryan (QB) on heittänyt 13 touchdownia, jotka ovat jakaututeet kolmikolle Julio Jones (WR), Roddy White (WR) ja Antone Smith (RB). Smithillä on kasassa jo viisi maalia, kun mies on ollut kohteena sekä heitto- että juoksupeleissä. Heittopelissä laajuuttaa löytyy erittäin hyvin ja Falconsia onkin siitä syystä erityisen vaikeaa puolustaa. Juoksuhyökkäystä ei ole hyödynnetty yhtä paljoa, eikä se ole yhtä laadukaskaan. Hyökkäys ja etenkin hyökkäyslinja joutuu koetukselle Detroitin loistopuolustusta vastaan.

Häikäisevän hyvää puolustuspeliä tähän asti esittänyt Lions on onnistunut pitämään vastustajansa kaukana maalista ja siten myöskin maalimäärät ovat jääneet pieniksi. Jaardeilla mitattuna joukkue on päästänyt vastustajansa etenemään liigan vähiten (290,3 jaardia). Atlantan laaja-alaista heittohyökkäystä vastaan puolustus asetetaan tulikokeeseen. Jos alkukauden merkit pitävät paikaansa, isompia ongelmia ei pitäisi tässäkään ottelussa tulla.

Lionsin hyökkäys vastaan Falconsin puolustus

Detroit joutuu lähtemään otteluun ilman tähtilaitahyökkääjänsä Calvin Johnsonia (WR). Tämä on jo kolmas ottelu, joka mieheltä jää väliin. Tähän asti Lions on kuitenkin onnistunut voittoihin ilman Johnsonia ja se lupaa hyvää loppukautta ajatellen. Muutos on näkynyt ehkä eniten maalimäärissä, jotka ovat laskeneet, mutta toisaalta hyökkäys etenee riittäävästi ja saa loihdittua tarvittavat maalipaikat. Isoimman vastuun heittopeleissä on saanut Golden Tate (WR), jolle Matthew Stafford (QB) tykkää heittää palloja. Muilta kaivataan tukea, jottei Taten vastuulle jää liikaa. Reggie Bush (RB) onkin saanut juoksupelien lisäksi osallistua useisiin heittopeleihin ja sama jatkunee tässäkin ottelussa, koska hänen kauttaa joukkue on onnistunut keräämään tarvittavia jaardeja uusiin ensimmäisiin yrityksiin.

Atlanta on kaatunut pitkälti puolustuksensa vuoksi viime otteluissa. Vastustajat ovat edenneet turhan helposti sekä juoksemalla että heittämällä. Heidän avainasianaan on saada Stafford painostettua vaikeisiin ratkaisuihin. Atlantaa ei varmasti haittaa, että Johnson katselee ottelua Wembleyn katsomossa tai kentän laidalla.

Yhteenveto

Molemmilla on laadukas hyökkäyskalusto, mutta Lionsin puolustus peittoaa Falconsin vastaavan selkeästi. Kuitenkin Lontoon matka ja Johnsonin poissaolo eivät voi olla vaikuttamatta Lionsiin, joten uskon ottelun olevan äärimmäisen tasainen. Nimenomaan puolustuksensa avulla Lions vienee kuitenkin voiton ja jatkaa lohkokärjessä.

Otteluveikkaus: Atlanta Falcons - Detroit Lions 17 - 21

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.