maanantai 13. lokakuuta 2014

Otteluennakko: Viikko 6 - Rams vs 49ers


Tiistaina aamuyöstä kohtaavat alavireisesti kautensa aloittanut St. Louis Rams (1-3) ja hyvässä nousussa oleva San Francisco 49ers (3-2). Molemmat joukkueet tulevat NFC West -lohkosta, jota johtaa Cardinals.

Ramsin ainoa voitto tuli Buccaneersista toisella kierroksella ja joukkue on vain kerran hävinnyt yli 6 pisteellä. Suurta aihetta huoleen ei siis vielä ole, mutta koska lohko on tasaisen hyvä, on heidänkin päästävä junaan mukaan, ennen kuin se menee menojaan. 49ersin ottelut ovat olleet koko kauden äärettömän tasaisia. Voitot ja tappiot ovat tulleet korkeintaan 11 pisteen erolla. Joukkue on hyvässä vireessä kahdella peräkkäisellä voitollaan.

Ramsin hyökkäys vastaan 49ersin puolustus

Rams on nimettömästä hyökkäyskalustostaan huolimatta pystynyt esittämään hyviä otteita. Pelinrakentaja Austin Davis on onnistunut heitoissaan kohtuu hyvin (67,8 %) keräten 6 touchdownia, mutta samalla hänet on säkitetty keskimäärin yli 2 kertaa per ottelu. Hyökkäyksen avain on kuitenkin juoksupeleissä, joiden kautta joukkue on onnistunut pääsemään maalipaikoille. Vastuun juoksuhyökkäyksistä kantavat Benny Cunningham (RB) ja Zac Stacy (RB).

49ersin puolustus on monilla tilastoilla mitattuna liigan kärkeä. Se tuleekin haastamaan vastustajan hyökkäyksen tosissaan. Joukkueella ei tunnu olevan varsinaisia heikkouksia, joten vastustajan on tehtävä joka ottelussa täysi päivätyö murtaakseen 49ersin muurin. Ramsia vastaan heillä ei pitäisi olla ongelmia, vaan he saanevat pelin pysymään oikeassa kenttäpäädyssä pitkän aikaa.

49ersin hyökkäys vastaan Ramsin puolustus

Jos Ramsin QB on säkitetty 10 kertaa, on puolestaan 49ersin pelinrakentaja Colin Kaepernickille tehty sama jo 13 kertaa. Tämä ja muu miehelle annettu paine on osittain myös ajanut joukkueen pienoisiin ongelmiin heittopelissä. Sen sijaan juoksupelit Frank Goren (RB) johdolla ovat edenneet loistavasti. Jos Kaepernick saa järjestellä peliä hyökkäyslinjansa takana, löytyy joukkueesta hyviä kohteita pitkiinkin peleihin. Vaarallisimmat miehet (Michael Crabtree (WR) jaAnquan Boldin (WR)) ovat edenneet yhteenä 500 jaardia kauden mittaan, mutta lisää jaardeja ja maaleja kaivataan.

Ramsin puolustus on kahtiajakoinen. Heittopuolustuksessa joukkue on onnistunut lähes täydellisesti, sillä se on päästänyt vastustajansa etenemään vähiten koko sarjassa. Vastaavasti juoksupuolustuksen osalta vastaava tilasto heittää joukkueen aivan liigan häntäpäähän. Kun vastustaja tiedetään yhdeksi liigan parhaista juoksujoukkueista, täytyy Ramsin keksiä äkkiä jotain lääkkeitä tilkitäkseen aukot.

Yhteenveto

Ottelun pitäisi olla 49ersille helppo. Sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä heillä on lähtökohtaisesti etulyöntiasema. Kuitenkin tällä kaudella ottelut ovat päättyneet monesti yllättävillä tavoilla. Jos kuitenkin jonkun ottelun voitosta uskallan olla varma, niin se on juuri tämä ottelu.

Otteluveikkaus: St. Louis Rams - San Francisco 49ers 14 - 24

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.