sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 14 - Chargers vs Patriots


Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä vastakkain iskevät San Diego Chargers (8-4) ja New England Patriots (9-3). Molemmat ovat hyvissä asemissa pudotuspelipaikkoihin nähden. Tämän hetkisen tilanteen perusteella samat joukkueet voisivat hyvin kohdata seuraavan kerran pudotuspelien kakkoskierroksella.

Chargers on hyvässä kolmen ottelun voittoputkessa, kun se on onnistunut kääntämään tasaisia vääntöjä voitokseen. Lisäksi se on onnistunut voittamaan yhtä lukuunottamatta kaikki kotiottelunsa tällä kaudella. Joukkueella on äärettömän vaikea loppukausi tiedossa, sillä se saa vielä vastaansa Broncosin, 49ersin ja Chiefsin.

Patriotsin seitsemän ottelun voittoputki päättyi viime viikolla, kun se hävisi kärkiottelussa Packersille. Joukkue majailee edelleen kuitenkin AFC:n kärkipaikalla. Heidän haasteenaan ovat olleet vierasottelut, joista on kertynyt vain kolme voittoa kuudessa ottelussa. Patriots tulee kohtaamaan vielä Dolphinsin ja Billsin kotonaan sekä Jetsin vieraissa.

Chargersin hyökkäys vastaan Patriotsin puolustus

Chargersin hyökkäys perustuu pääasiassa heittopeliin. Philip Rivers (QB) löytää hyvällä prosentilla laitahyökkääjänsä ja joukkue saa pelattua pitkiä hyökkäyksiä. Juoksuhyökkäys sen sijaan on takerrellut useaan otteeseen kauden mittaan. Voittaakseen ottelun, Chargersin tuleekin pitää tälläkin kertaa mahdollisimman paljon palloa itsellään pitkien hyökkäysten myötä, jotta Patriotsin vaarallinen hyökkäys joutuu katselemaan ottelua sivurajalta.

Patriotsista puhuttaessa nostetaan aina esille heidän hyökkäyspelinsä. Puolustus ei yllä missään nimessä samalla tasolle, mutta on kuitenkin pystynyt hoitamaan tehtävänsä pääasiassa hyvin. Chargersilla ei ole Packersin tasoista heittohyökkäystä, mutta hyvätasoinen kuitenkin. Puolustuksen apuja kaivataan taas, toivottavasti niitä löytyy.

Patriotsin hyökkäys vastaan Chargersin puolustus

Liigan parhaimmistoon kuuluva Patriotsin hyökkäys on nakuttanut pisteitä yli 31 keskiarvolla. Tom Brady (QB) on hyvässä iskussa, joka mieluusti työntää palloa luottopelaajalleen, Rob Gronkowskille (TE). Joukkuetta on äärimmäisen vaikeaa pysäyttää, etenkin, kun se sai LaGarrette Blountin (RB) takaisin kokoonpanoonsa. Tämä hyökkäys pystyy mihin tahansa, mutta jostain syystä vierasotteluissa peli ei ole kulkenut aivan yhtä hyvin kuin kotona.

Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä heikompaa tulosta Chargersin puolustus on saanut aikaiseksi. Vastustajat Raidersin lukuunottamatta ovat onnistuneet löytämään puolustuksen heikot kohdat ja napsineet pisteitä tasaiseen tahtiin. Samalla menolla tulee tällä kertaa noutaja hyvin nopeasti. Patriots on äärettömän vaikea puolustettava, mutta joukkueen on siitä huolimatta löydettävä aseet laajan kaluston pysäyttämiseksi.

Yhteenveto

Patriots lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta haluan silti nähdä Chargersilla hyvät mahdollisuudet voittoon. Heillä on tasokas hyökkäys ja puolustuskin parhaimmillaan pystyy pysäyttämään Bradyn ja kumppanit. Kotietua ei voi myöskään väheksyä tässä ottelussa, kun tiedetään myös, ettei Patriots ole ollut parhaimmillaan vieraissa. Lähden pienoisella riskillä otteluun ja annan Chargersille oman tukeni.

Otteluveikkaus: San Diego Chargers - New England Patriots 30 - 21

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.