sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 17 - Steelers vs Bengals


AFC North -lohkon kärkikaksikko, Pittsburgh Steelers (10-5) ja Cincinnati Bengals (10-4-1), kohtaavat toisensa runkosarjan viimeisessä ottelussa maanantain aamuyöstä klo 3:30. Molemmat ovat varmistaneet paikkansa jatkopeleissä, mutta lohkon kärkisija on vielä ratkaisematta. Steelersille riittää ainoastaan voitto, mutta Bengalsille sen sijaan myös tasapeli takaa ykkössijan. Bengalsilla on myös mahdollisuudet nousta AFC:n kakkospallille, jos se onnistuu voittamaan Steelersin ja samalla Broncos häviää oman ottelunsa.

Molemmilla joukkueilla on hyvä meno päällä ja muutaman ottelun voittoputket taskuissaan. Joukkueet kohtasivat viimeksi kierroksella 14 eli joulukuun alussa ja silloin Steelers oli selkein luvuin parempi (42-21).

Steelersin hyökkäys vastaan Bengalsin puolustus

Steelersin hyökkäyksen voimakaksikon muodostavat Ben Roethlisberger (QB) ja Le'Veon Bell (RB). Miesten kautta syntyy suurin osa kaikista hyökkäyspeleistä, niin heitto- kuin juoksupeistäkin. Lisäksi Antonio Brownin (WR) avustuksella Big Ben (kuten myös Brown) on rikkonut jo oman jaardiennätyksensä vaikkei viimeistä ottelua ole edes pelattu. Kaiken kaikkiaan joukkueen hyökkäys on ollut timanttia muutamaa notkahdusta lukuunottamatta ja se yltää kaikilla mahdollisilla hyökkäysmittareilla liigan kärkipäähän. Nyt tuo tehokkuus tulee hyödyntää 100-prosenttisestija ottaa luulot vierasjoukkueelta pois.

Bengalsin sairaslista on huomattavan pitkä, kun moni pelaajista kärsii flunssasta. Nähtäväksi jää, kuinka paljon poisjäännit vaikuttavat joukkueeseen, mutta etenkin puolustuksessa kaivataan kaikki kynnelle kykenevät auttamaan. Bengals on ollut vaikeuksissa heittopeleihin tukeutuvia joukkueita vastaan. Tosin viimeksi Steelersiä vastaan nimenomaan juoksupuolustus petti pahasti ja vastustaja keräsi yhteensä lähes 200 jaardia juoksemalla. Kun tähän lasketaan vielä heittopelien jaardit (350), voi lopputuloksen sanoa olevan oikeudenmukainen. Steelersiä ei saa päästää samaan lentoon tällä kertaa.

Bengalsin hyökkäys vastaan Steelersin puolustus

Vaikka Bengalsin hyökkäys ei komeilekaan tilastojen kärkipaikoilla, on sillä todella laadukas ja ennen kaikkea laaja kalusto käytettävänään. Andy Dalton (QB) johtaa hallitusti peliä, kun taas Giovani Bernard (RB) ja Jeremy Hill (RB) huolehtivat ennen kaikkea juoksupeleistä. Vastaavasti heittopeleissä vastuuta on jaettu usealle taholle, joista kuumimpia lienevät A.J. Green (WR), joka löytyy myös loukkaantuneiden listalta, Jermaine Gresham (TE) ja Mohamed Sanu (WR). Nimenomaan laajuutensa kautta joukkueella on avaimet pärjätä tässäkin ottelussa.

Steelersin puolustuksesta ei voi sanoa aivan samaa kuin hyökkäyksestä. Puolustuksella on ollut isojakin ongelmia vastustajien pysäyttämisessä etenkin heittohyökkäyksien osalta. Pienoisista loukkaantumisista koko kauden kärsinyt puolustuskokoonpano alkaa olla pääosin jalkeilla. Nyt sen tehtävä on vastata Bengalsin hyökkäyksen laajuuteen aavistamalla parhaansa mukaan tulevat pelit ja samalla luoden hyökkäykselle riittävät mahdollisuudet kotivoiton varmistamiseen.

Yhteenveto

Loistava päätösottelu koko runkosarjalla. Ottelussa ratkaistaan lohkovoitto ja sinetöidään AFC:n pudotuspeliparit sekä huilaavat joukkueet. Mielenkiintoa ottelulle lisää myöskin se tosiasia, että kumpikaan ei ole "veitsi kurkulla" vaan jatkopaikka on jo varmistettu viime viikolla. Näen Steelersin voittajaehdokkaana tässä ottelussa ja uskon myös, että ottelun viimeisellä neljänneksellä otetaan kaikki mahdolliset aseet käyttöön häviöllä olevan joukkueen osalta, koska mitään hävittävää siinä tilanteessa ei enää ole.

Otteluveikkaus: Pittsburgh Steelers - Cincinnati Bengals 30 - 20

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.