torstai 11. joulukuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 15 - Rams vs Cardinals

Kolme kierrosta enää pelaamatta ja 15. kierroksen saavat kunnian aloittaa NFC:n kärkijoukkue Arizona Cardinals (10-3) ja kovatasoisen NFC West -lohkon jumbona majaileva St. Louis Rams (6-7). NFC West -lohkon sijoitukset alkavat olla jo sinettiä vaille valmiit, vaikka joukkueet ovatkin pelanneet sopivasti ristiin. Cardinalsilla on tosin vielä mahdollisuus jäädä Seahawksin (9-4) taakse, jos loppukauden vaikea peliohjelma kääntyy heitä vastaan.

Kun joukkueet kohtasivat muutama viikko sitten Arizonassa, oli Cardinals parempi luvuin 31-14. Tähän otteluun molemmat lähtevät voitto taskussaan viime viikolta parantamaan voittosaldoaan. Cardinalsin kauden viimeinen kolmannes on ollut haastava, kun se on kohdannut Lionsin, Seahawksin, Falconsin ja  Chiefsin edellisillä kierroksilla. Tuloksena näistä on kaksi kotivoittoa ja kaksi vierastappiota. 

Rams puolestaan on päässyt todelliseen hurmioon kahdessa viime ottelussa keräten käsittämättömän 76-0 saldon pisteillä mitattuna. Raiders ja Redskins olivat täysiä vastaantulijoita joukkueelle. Nollaputki tuskin sentään jatkuu, mutta näiden otteluiden pohjalta joukkueen lienee suhteellisen helppo lähteä paineettomasti tähän otteluun.

Ramsin hyökkäys vastaan Cardinalsin puolustus

Ramsin hyökkäys on ylittänyt itsensä viime kierroksilla. Nyt vastassa on muutamaa astetta tasokkaampi puolustus, joten hyökkäyksellä on loistava paikka näyttää tasonsa. Ramsin valmennusjohto on viimeisten neljän ottelun ajan antanut luottoa veteraani-QB Shaun Hillille. Mies on kiittänyt vastuusta ja pelannut lähes kiitettävällä tasolla. Oletettavaa on, että hän jatkaa tässäkin ottelussa. Joukkue on onnistunut tekemään paljon maalejaan juoksupelien kautta, mutta myös heittohyökkäys tuntuu tällä hetkellä toimivan. Joukkueen suurin etuus tuntuukin olevan nimenomaan tasapaksuus eli joukkue on käytännössä yhtä vaarallinen millä muodostelmalla tahansa. Toisaalta se on myös joukkueen heikkous, sillä heillä ei tunnut olevan yhtään todellista asetta ja tiukoissa peleissä siitä on ollut selkeää haittaa.

Arizonan puolustus on ollut liigan parhaimmistoa. Se on onnistunut pitämään lähes joka ottelussa vastustajansa korkeintaan 20 pisteessä ja auttanut joukkueen vähämaalisissa otteluissa voittoon. Kuitenkin ongelmia ovat tuottaneet ilmahyökkäykset, joiden kautta vastustajat tuntuvan pääsevän liian helposti maalin läheisyyteen. Kuitenkin maalit ratkaisevat ja niitä ei Cardinalsia vastaan helposti tehdä. Tällä kertaa puolustus lähtee pimentämään hyvässä vireessä olevan Ramsin tehot. 

Cardinalsin hyökkäys vastaan Ramsin puolustus

Cardinals on jäänyt viimeisissä neljässä ottelussaan alle 20 pisteeseen. Niillä pistemäärillä voittaminen on aina tunnetusti vaikeampaa. Hyökkäys on onnistunut vain neljästi maalin teossa noissa otteluissa. Jos Cardinals haluaa napata huilikierroksen ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle, tarvitaan hyökkäykseltä lisää tehoja. Pelinrakentajan viittaa harteillaan viime otteluissa pitänyt Drew Stanton ei ole osunut toivotulla tavalla pelikavereidensa syliin. Joukkue kaipaa lisää onnistumisia ja pelinrakentajan johtajuutta tässä ottelussa napatakseen tärkeät pisteet.

Jos puolustus pitää kahdesti peräkkäin vastustajan nollilla, jotain hyvää on täytynyt tapahtua. Ramsin puolustus onkin täynnä itseluottamusta, kun se mittaa taitonsa Cardinalsia vastaan. Joukkueen parasta osaamista ovat olleet viime aikaiset juoksupuolustukset. Raiders ja Redskins jäivät jaardeissa yhteensä alle sataan. Toisaalta Cardinals ei ole tunnetusti kiinnostunut käyttämään juoksuvoimaansa vaan pitävät palloa mieluusti ilmassa. Sitä kautta puolustukselle saattaakin tulla isoja haasteita. 

Yhteenveto

Viime otteluiden valossa näen Ramsin lähtevän otteluun kotikentällä voittajasuosikkina. Paineeton tila ja loistavat viime ottelut antavat lentävän lähdön otteluun. Cardinalsille kyseessä on lähes pakkovoitto ja he tulevat varmasti tekemään kaikkensa voiton eteen. On myös mahdollista, että ottelusta tulee hyvin vähämaalinen, mutta itse uskon, että maalihanat avataan jo avausjaksolla. 

Otteluveikkaus: St. Louis Rams - Arizona Cardinals 26 - 22

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.