sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 17 - Packers vs Lions


Puhtaalla kotisaldolla pelannut Green Bay Packers (11-4) saa vastaansa NFC North -lohkon ratkaisuottelussa Detroit Lionsin (11-4). Lions on karvan verran edellä ja pitää tällä hetkellä piikkipaikkaa. Näin ollen tasapelin sattuessa, Lions vetää pidemmän korren. Kierroksella 3 pelatun ottelun voiton vei Lions lukemin 19-7.

Molemmilla joukkueilla on mahdollisuudet nousta koko konferenssin kärkipaikalle ja varmistaen siten kotietunsa aina Super Bowliin asti. Packersiltä kaivataan voittoa sekä Seahawksin tappiota. Lions tarvitsee myös voiton ja sen lisäksi Seahawks ja Cardinals eivät saisi voittaa omia otteluitaan.

Packersin hyökkäys vastaan Lionsin puolustus

Green Bay on nakuttanut käsittämättömiä lukemia taululle kotiotteluissaan. Tahti on ollut hyvää myös vieraissa, mutta etenkin kotona se ei ole jättänyt mitään arvailujen varaan. Nyt Lambeu Fieldin yleisö haluaa nähdä saman menon jatkuvan. Aaron Rodgers (QB) on joutunut harjoittelemaan rajoitetusti viikon aikana loukkaantumisensa vuoksi, mutta mies on kaikella todennäköisyydellä täydessä iskussa ottelun alkaessa. Pelaajat, kuten Eddie Lacy (RB), Jordy Nelson (WR), Randall Cobb (WR) sekä Andrew Quarless (TE) nousevat tärkeään asemaan luunkovaa puolustusta vastaan. Etenkin Lacyn rooli tulee olemaan ratkaiseva, sillä Lions ei ole juurikaan päästänyt vastustajiaan etenmään juoksemalla.

Lionsin puolustus on kantanut ajoittain koko joukkuetta selässään. Se antanut vastustajiensa tehdä vain 252 pistettä runkosarjassa, joka on liigan toiseksi vähiten heti Seahawksin (248) jälkeen. Kun vastassa on liigan paras kotijoukkue ja yksi kovimmista hyökkäyksistä, kaivataan puolustuksen venymistä entistäkin enemmän. Kierroksella 3, kun joukkueet kohtasivat viimeksi, puolustus onnistui täydellisesti jättäen Packersin seitsemään pisteeseen. Joukkueella on linjoilla pelaajia, kuten DeAndre Levy (OLB), joka tuntuu olevan aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan, sekä Glover Quin (FS), joka on napannut jo seitsemän syötönkatkoa kauden aikana.

Lionsin hyökkäys vastaan Packersin puolustus

Detroitin hyökkäystehot eivät ole olleet mitenkään huipussaan. He ovat kuitenkin parhaimmillaan kääntäessä tiukkoja kamppailuita voitokseen. He ovatkin voittaneet kaikki ottelut, joissa eroa on jäänyt korkeintaan seitsemän pistettä. Tämä lupaa hyvää pudotuspelejä ajatellen, mutta pistää myös paineita tähän otteluun Packersin tehdessä yleensä paljon pisteitä kotonaan. Calvin Johnson (WR) alkaa olla kunnossa, eikä joukkuella ole juurikaan loukkaantumishuolia taakkanaan. Nyt Matthew Staffordin (QB) vastuulle jää löytää hyökkääjänsä, kuten Johnsonin, Golden Taten (WR) ja Eric Ebron (TE) ja kiikuttaa pallo riittävän monta kertaa vastustajan maalialueella asti. Laajutta joukkueesta ainakin löytyy, nyt palasten tulee vain loksahtaa hyvin kohdalleen, jotta lohkovoitto irtoaa.

Packersilla on kasassaan vuosikausiin paras puolustus ja se onkin onnistunut esittämään hyviä otteita pitkin kautta. Etenkin Julius Peppers (OLB) ja Clay Matthews (OLB) ovat vaarallisia ja tulevat varmasti pistämään Lionsin hyökkäyslinjan koville. Peppersillä on jo kaksi syötönkatkosta tehtyä maalia tilillään tällä kaudella ja mies varmasti janoaa vielä vähintään yhtä. Puolustuksen avaintehtävä on passittaa Lionsin hyökkäys mahdollisimman nopeasti takaisin vaihtopenkille, jotta Rodgersin johtama hyökkäys saa takoa tutut lukemat taululle.

Yhteenveto

Hieno ja odotettu kohtaaminen tiedossa. Kyseessä on kierroksen ehdottomasti kutkuttavin ottelu, jonka vuoksi yö kannattaa käyttää TV:n ääressä. Kaikki kortit on avoinna ja itse uskon Packersin kotitaikaan tässäkin ottelussa.

Otteluveikkaus: Green Bay Packers - Detroit Lions 26 - 19

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.