torstai 18. joulukuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 16 - Jaguars vs Titans


Toiseksi viimeisen kierroksen avaa merkityksetön ottelu Jacksonville Jaguarsin (2-12) ja Tennessee Titansin (2-12) välillä. Molemmat joukkueet ovat olleet isoissa vaikeuksisa koko kauden ajan, mutta Titans sentään onnistui aloittamaan kauden voitolla Chiefsistä, mikä lupasi hyvää loppukauteen. Sen jälkeen kyyti on ollut kylmää ja nyt joukkueet taistelevat enää AFC South -lohkon sisäisistä sijoituksista. Kokonaisuudessaan näiden joukkueiden pelimenestyksen johdosta lohko on liigan toiseksi heikoin, kun se on onnistunut nappaamaan yhteensä vain 21 voittoa. Heitä heikomman saldon on kerännyt vain NFC South -lohko, jolla on vasta 18 voittoa kasassa.

Jaguars on onnistunut vain muutamaan otteeseen keräämään yli 20 pistettä otteluissaan. Heidän voittonsa ovat tulleet Bengalsista ja Giantsista. Muissa otteluissa joukkue onkin jäänyt liian kauas vastustajistaan.

Titans onnistui voittamaan edellisen joukkueiden kohtaamisen 16-14, sen jälkeen joukkue ei olekaan onnistunut voittamaan ketään muuta pelaamissaan kahdeksassa ottelussa. Viime viikolla voitto saattoi käydä jo pelaajien mielessä, kun se onnistui pysymään Jetsin vauhdissa lähes loppuun asti. Tuloksena kuitenkin viiden pisteen tappio.

Jaguarsin hyökkäys vastaan Titansin puolustus

Jos Titansilla on loukkaantumishuolia, niin sitä on myös Jaguarsin hyökkäyksellä. Blake Bortles (QB) parantelee jalkaansa, mutta pystyy todennäköisesti kuitenkin aloittamaan ottelun. Myös laitahyökkääjä Marqise Leen pelaaminen on vielä auki. Jaguarsin iso ongelma on ollut joukkueen hyökkäyslinja, koska se vuotaa kuin seula. Välillä tuntuu kuin heidän pelinrakentajansa ei muuta ehdi tehdäkään kuin kerätä kamppeitaan nurmen pinnasta. Tässä ottelussa kyse on kunniasta ja Jaguars tulee tekemään kaikkensa hyödyntääkseen niitä harvoja aseitaan, joita se on onnistunut esittämään kauden aikana. Heittopelin onnistuminen on avainasemassa tälläkin kertaa.

Tennesseen puolustus on onnistunut aika ajoin pitämään vastustajansa heittopelin kurissa. Jaguarsia vastaan se pääsee näyttämään kyntensä ja hiljentämään vierasjoukkueen pelit. Juoksupuolustus sen sijaan ei ole pitänyt halutulla tavalla. Lähes 28 päästettyä pistettä per ottelu antaa joka tapauksessa hyvän kuvan puolustuksen tasosta.

Titansin hyökkäys vastaan Jaguarsin puolustus

Titansin hyökkäyksellä on pienoinen kriisi sekä pelillisesti että ennen kaikkea pelinrakentajiensa loukkaantumisten vuoksi. Jake Locker (QB) asetettiin loppukaudeksi loukkaantumisen vuoksi reserviin ja Zach Mettenbergerin (QB) pelaaminen on vielä vaakalaudalla olkapäävamman vuoksi. Voikin olla, että pelin aloittaa joukkueen kolmospelinrakentaja Charlie Whitehurst. Lähtötilanne otteluun ei joka tapauksessa ole mikään loistava, kun hyökkäyksen tehot uupuvat pitkälti kokonaan. Nyt vastassa on kuitenkin joukkue, jonka puolustus ei ole myöskään vakuuttanut, joten heikollakin pelillä voi tällä kertaa napata voiton.

Jacksonvillen puolustus pääsee mittaamaan taitojaan, kun vastassa on heikohko hyökkäys. Nyt, jos koskaan, puolustuksen on onnistuttava pysäyttämään eteneminen. Joukkuetta vastaan on edetty aivan liian paljon tähän mennessä.

Yhteenveto

Isossa roolissa tässä ottelussa tulevat olemaan erikoistilanteet. Uskoisin, että heitonkatkojen ja erikoistiimien kautta aukeaa monta maalipaikkaa tai jopa maalia. Loukkaantumisten ja molempien joukkueiden vaisujen otteiden vuoksi ottelun voittajan veikkaaminen on suhteellisen haastavaa. Nostaisin kuitenkin peliesitystensä vuoksi Titansin ottelun voittajasuosikiksi. Katsotaan, miten "jumbofinaalissa" käy.

Otteluveikkaus: Jacksonville Jaguars - Tennessee Titans 23 - 20

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.