lauantai 20. joulukuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 16 - Saints vs Falcons

Paljon on pelissä, kun New Orleans Saints (6-8) saa vieraakseen Atlanta Falconsin (5-9). Joukkueet tulevat surkean kuuluisasta NFC South -lohkosta, jonka voittaja jäänee alle 50 prosentin voittosaldoon. Tämä ottelu on isossa osassa ratkaistaessa lohkon voittajaa. Saints (6-8), Panthers (5-8-1) ja Falcons (5-8) ovat niin lähellä toisiaan, että kaikki on vielä mahdollista. Falconsille tappio kuitenkin tarkoittaa automaattisesti tippumista pudotuspelitaistosta. Toisaalta, jos Falcons voittaa, jää ratkaisu kaikkien osalta viimeiselle kierrokselle, käy Panthersin ja Brownsin välisessä ottelussa mitä tahansa. Viimeksi, kun joukkueet kohtasivat (viikko 1), Falcons vei voiton lukemin 37-34.

Saintsin hyökkäys vastaan Falconsin puolustus

Saintsin hyökkäys kuuluu liigan parhaimmistoon. Joukkueen heitto- ja juoksuhyökkäykset rullaavat vaarallisesti eteenpäin. Isointa vastuuta kantavat pelinrakentaja Drew Breesin lisäksi Jimmy Graham (TE) ja Mark Ingram (RB), mutta heidän takaata löytyy liuta hyviä vahvistuksia. Saints on voittanut kaikki ottelut yhtä lukuunottamatta, joissa se on onnistunut tekemään 28 pistettä tai enemmän. Vähämaalisissa otteluissa joukkue on useimmiten poistunut kentältä tappio niskassaan. Nyt tarvitaan siis jäätävän hyvää hyökkäyspeliä, joka karistaa Falconsin kannoilta jo pelin ensimmäisellä puoliskolla.

Atltantan puolustus on päästänyt liigan isoimmat jaardit tähän mennessä (yli 400 jaardia/ottelu), joista suurin osa on tullut heittopelien kautta. Saints on kova mittari tälle puolustukselle ja vielä, kun ottelu pelataan New Orleansissa, ei luvassa ole helppoa ottelua.

Falconsin hyökkäys vastaan Saintsin puolustus

Falconsin laitahyökkääjäkalusto on pitänyt majaansa loukkaantuneiden listalla tällä viikolla. Isoimman huolen on ansaitusti aiheuttanut joukkueen syömähampaan Julio Jonesin (WR) mahdollinen pois jäänti. Vaikka Jones saataisiinkin pelikuntoon, on vaikea kuvitella miehen olevan täydessä iskussa. Lopullinen päätös tehtäneen vasta juuri ottelun alla, mutta toistaiseksi miestä ei ole harjoituskentällä näkynyt tällä viikolla. Jos Jones on poissa tai puolikuntoinen, vaaditaan muilta pelureilta täydellistä onnistumista. Viime viikolla joukkue kärsi selvästi Jonesin poissaolosta, mutta sai samalla harjoitusta pelata ilman häntä. Pelinrakentaja Matt Ryan on ollut totutun varma kauden mittaan ja hän omaa kyvyn ratkaista tiukkoja otteluita oman joukkueensa eduksi.

New Orleansin murheet ovat keskittyneet puolustussektorille. Puolustus ei ole onnistunut tehtävässään ja sitä kautta joukkueen on ollut äärimmäisen vaikeaa kerätä voittoja kauden aikana. Falconsilla on hyvä hyökkäys, eikä se tule säälimään heikkoa puolustusta tippaakaan. Saintsin tuleekin löytää uusi vaihde, jolla se saa Ryanin varuilleen ja Falconsin hyökkäyksen mahdollisimman nopeasti takaisin penkille.

Yhteenveto

Falconsilla on huikea ase aloitus- ja lentopotkujen palautuksiin. Devin Hester (WR) on niin iso pelote vastustajille, että moni potkaisee pallon mieluummin sivurajasta yli tai normaalia lyhyempänä. Tätä kautta vierasjoukkue saa pienen lisäedun. Pelissä on joka tapauksessa todella isot panokset molempien joukkueiden osalta ja odotettavissa on hermostunut alku. Uskoisin, että emme pääse todistamaan viime ottelun tapaista maalijuhlaa, vaan enemmänkin maali-maalista etenemistä. Mitä vain voi tapahtua, mutta itse nostan vierasjoukkue Falconsin voittajasuosiksi hyvin pienellä marginaalilla.

Otteluveikkaus: New Orleans Saints - Atlanta Falcons 21 - 24

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.