perjantai 2. tammikuuta 2015

Kauden 2014 parhaat vielä valitsematta

Kausi on parhaimmassa vauhdissa ja pian on aika myös valita liigan parhaat pelaajat. Eri kategorioissa kisa on vielä käynnissä, koska iso osa parhaista pelaajista jatkaa vielä kauttaan. Otetaan pieni katsaus tärkeimpiin palkintokategorioihin.

Liigan MVP (arvokkain pelaaja)

Monesta joukkueesta löytyy tähtiä, jotka voisi hyvällä omalla tunnolla nostaa parhaimmistoon. Mielestäni kuitenkin kisa käydään muutaman kärkinimen välillä, joten keskityn niihin.

Pitkin kautta, etenkin loppukaudesta, keskustelu Aaron Rodgersin (Packers) loistavuudesta on ollut lähes päivittäistä. Vaikka mies notkahti hieman viikolla 16, ovat hänen tilastonsa huikeaa luettavaa. J.J. Watt (Texans) on omalla panoksellaan vaikuttanut siihen, että Texans oli hyvin lähellä pudotuspelejä. Watt on kunnostautunut puolustuslinjassa aiheuttaen useita vaikeita tilanteita vastustajilleen muun muassa 20,5 säkityksensä avulla. Lisäksi mies on tehnyt kauden aikana historialliset neljä touchdownia. Rodgersin kanssa samassa kategoriassa pelinrakentajien osalta voidaan pitää ainoastaan Tom Bradyä (Patriots). Bradyn johdolla Patriots teki eniten pisteitä koko liigassa ja hän esitti vakuuttavia otteita koko kauden mittaan. Neljäs potentiaalinen voittajaehdokas on DeMarco Murray (Cowboys). Murray on ilahduttanut illasta toiseen käsittämättömän isoilla jaardiluvuilla nostaen Cowboysin liigan kärkipäähän.

Näistä neljästä herrasta kaikilla muilla, paitsi Wattilla ottelut vielä jatkuvat. Tässä kohtaa olisin valmis nostamaan Rodgersin ykköseksi, mutta paljon voi vielä tapahtua. Uskon kuitenkin, että tästä joukosta löytyy palkittu pelaaja.

Vuoden valmentaja

Valmentajapystistä kilpailemassa on muutama hyvin tavalla tai toisella menestynyt koutsi. Luonnollisesti tässäkin kohtaa pudotuspelit tulevat vaikuttamaan omalta osaltaan, mutta näen joka tapauksessa, että kilpailu on kahden kauppaa. Kalkkiviivoilla rinta rinnan juoksevat Jason Garrett (Cowboys) ja Bruce Arians (Cardinals). Garrett on saanut joukkueensa käsittämättömään lentoon ja se paransi nettopisteitä viime kaudesta 107 pisteen verran (7 -> 115) ja peliään uskomattomalla tavalla. Arians puolestaan on loihtinut voittavan joukkueen kahden pelinrakentajansa loukkaantumisista huolimatta. Cardinals oli lähellä 12-0-saldoa alkukaudesta ja on ansaitusti mukana pudotuspeleissä. Joukkueen puolustus on nostanut käsittämättömällä tavalla tasoaan.

Itse valitsisin runkosarjan perusteella Garretin pystin voittajaksi.

Vuoden hyökkääjätulokas

Vuoden tulokkaan valinta lienee helpoin tänä vuonna. Odell Beckham Jr. (Giants) on tehnyt sen verran kovaa tulosta koko kauden ajan, ettei Mike Evansilla (Buccaneers) tai Zach Martinilla (Cowboys) ole mitään mahdollisuuksia. Vaikka Beckham joutui olemaan sivussa kauden neljä ensimmäistä ottelua, mies teki käsittämättömät tilastot (12 ottelua, 91 koppia, 1 305 jaardia ja 12 maalia).

Vuoden paras hyökkääjä

MVP-pohdintoihin liittyen uskon, että tämä pysti on kolmen kauppaa. Rodgers, Brady ja Murray ovat samoin perustein tällä listalla mukana. Yhtä lailla pystin kohtalo ratkennee vasta pudotuspelien päätyttyä. Jos tähän halutaan nostaa yksi musta hevonen mukaan, niin se voisi olla Antonio Brown (Steelers). Brown eteni 13,2 jaardin keskiarvolla keräten kauden mittaan lähes 1 700 jaardia kasaan ja   13 maalia. Runkosarjan perusteella tämäkin pysti menee Rodgersille samoin perustein kuin MVP-pysti.

Vuoden paras puolustaja

Mielestäni tälle pystille on vain yksi ja ainoa ehdokas ja hän on J.J. Watt (Texans), vaikka hän ei onnistunutkaan auttamaan joukkuettaan pudotuspeleihin. Mies pystyy luomaan jatkuvan pelotteen vastustajan pelinrakentajalleen sekä syötön häirinnällä että säkityksillään. Tällä kaudella hän on myös menestyksekkäästi ollut mukana red zone -hyökkäyksissä aika ajoin ja keräten sitä kautta myös hyökkäyspään maaleja. Ehkä paras kilpailija Wattille olisi Luke Kuechly (Panthers), joka ottelusta toiseen aiheuttaa loistavasti haasteita vastustajilleen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.