lauantai 3. tammikuuta 2015

Otteluennakko: Villikorttikierros - Colts vs Bengals


Kierroksen kolmas ottelu mitellään sunnuntaina parhaaseen mahdolliseen katseluaikaan (suomalaisten kannalta). Vastakkain asettuvat lohkovoittonsa jo hyvissä ajoin varmistanut Indianapolis Colts (11-5) ja lähes varman lohkovoittonsa viime kierroksilla menettänyt Cincinnati Bengals (10-5-1). Colts voitti viidestä viimeisestä runkosarjan ottelustaan neljä ja hävisi ainoastaan Cowboysille. Bengalsin viimeiset ottelut menivät saldolla 2-2, kun se hävisi kahdesti Steelersille, mutta toisaalta onnistui voittaamaan Broncosin. Otteluun lähdettäessä Coltsilla on maha täynnä, kun se voitti ylivoimaisesti lohkonsa ja pääsee pelaamaan kotonaan. Bengals sen sijaan menetti lähes varmalta näyttäneen kotietunsa ja lohkovoittonsa Steelersille ja on varmasti nälkäinen jatkamaan kauttaan.

Coltsin hyökkäys vastaan Bengalsin puolustus

Coltsin hyökkäys on osoittanut olevansa huipputasoa. Joukkue oli liigan ykkönen heittojaardeilla (305,9 per ottelu) mitattuna ja pisteillä (28,6) mitattuna kuudentena. Luotettavan Andrew Luckin (QB) johdolla hyökkäys etenee tasaisen varmasti ottelusta toiseen. Hänellä on erityisesti yksi luottomis, T.Y. Hilton (WR), jonka kautta tärkeimmät pelit pelataan. Joukkue ei kuitenkaan ole Hiltonin varassa, vaan hänen takanaan löytyy useita tärkeitä pelaajia, joiden kautta peli saadaan etenemään vastustajan päätyä kohti. Juoksupelien osalta Colts ei ole ollut parhaimmillaan, kun joukkueen ykkösetenijä, Trent Richardson (RB), on kolmessa viime ottelussa kerännyt 44 jaardia juoksemalla. Bengalsin heittopuolustus ei ole vakuuttanut kauden mittaan, joten Colts päässee myllyttämään sillä saralla tässäkin ottelussa. Yhteenvetona on kuitenkin huomioitava, että Coltsin hyökkäyslinja ja juoksuhyökkäys ovat pudotuspelijoukkueiden heikoimpien joukossa, joten lähes kaikki kortit on asetettu onnistuneen ja nopean heittohyökkäyksen puolesta.

Vaikka Bengalsin puolustus on antanut vastustajansa etenemään kohtuu paljon, se on saanut kuitenkin vastustajien pisteet jäämään 21,5 pisteeseen keskimäärin. Heidän red zone -puolustuksensa toimii suhteellisen hyvin, mutta Coltsin vaarallinen hyökkäys tulee olemaan vaikea pysäyttää. Bengals on kunnostautunut syötön katkojensa kanssa. Joukkueen 20 katkosta neljä on napannut Reggie Nelson (FS), joka on muutenkin ollut näkyvässä roolissa puolustuksessa lukuisena taklauksineen.

Bengalsin hyökkäys vastaan Coltsin puolustus

Bengals ei ole vakuuttanut hyökkäyspelillään kauden missään vaiheessa, mutta juoksupelinsä turvin se on kuitenkin onnistunut hankkimaan tärkeitä voittoja. Tulokas Jeremy Hill (RB) on luonut loistavasti tilanteita ja leveyttä peliin. Samalla Hill on jättänyt Giovani Bernardin (RB) loppukaudesta kakkosketjuun. Molemmat ovat kuitenkin liigan parhaimmistoa ja luovat Coltsia vastaan loistavan juoksu-uhan. Heittopelin osalta Bengalsin ykkösetenijä on ehdottomasti A.J. Green (WR), jonka 15,1 jaardin etenemiskeskiarvo vetää vertoja melkein kenelle tahansa. Toivottavasti Green saadaan loukkaantumisista huolimatta aloituskokoonpanoon. Olennaista kuitenkin on saada Andy Dalton (QB) vauhtiin, sillä miehellä on kauden mittaan ollut haasteita vähän liikaakin.

Coltsin puolustus on toiminut lähes päinvastaisesti kuin Bengalsilla. Se on päästänyt kohtuu vähän vastustajansa etenemään, mutta toisaalta sitä vastaan on tehty keskimäärin 23,1 pistettä per ottelu. Joukkue on onnistunut mm. säkittämään vastustajan pelinrakentajan huimat 41 kertaa (~2,5 kertaa per ottelu) ja sillä saralle tärkeimpiä nimiä ovat olleet tulokas Jonathan Newsome (LB, 6,5 säkitystä) ja Erik Walden (OLB, 6 säkitystä). Joukkuella on ollut haasteita juoksupuolustuksensa kanssa ja sitä, jos mitä, tarvitaan Bengalsia vastaan.

Yhteenveto

Jos Coltsin hyökkäys pääsee normaaliin vauhtiinsa, jää Bengals auttamatta jälkeen. Näin ollen kääntäen voidaan sanoa, että Bengals pysyy niin kauan mukana, kun se onnistuu pitämään Coltsin hyökkäyksen kurissa. Jaksan uskoa, ettei mitään ilotulitusta tulla näkemään vaan ottelussa edetään maali-maalista teemalla. Kuitenkin Coltin hyökkäys on osoittanut niin hyviä otteita, että jaksan uskoa sen lentoon ainakin vielä tässä ottelussa. Voittoarpa siis Coltsin puolelle.

Otteluveikkaus: Indianapolis Colts - Cincinnati Bengals 27 - 20

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.