sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Otteluennakko: Divisioonakierros - Broncos vs Colts


Denver Broncos ei ole päästänyt vierasjoukkueita yllättämään vielä kertaakaan tällä kaudella. Ilmat kylmenevät jenkkilässäkin ja siten myös pelaaminen vaikeutuu myös kotijoukkueella. Joukkueen puolustus on saanut täksi vuodeksi hieman uutta ilmettä ja se onkin pystynyt pitämään etenkin vastustajiensa heittohyökkäykset kurissa mm. Brandon Marshallin ja T.J. Wardin suoritusvarmuuden ansiosta. Kauden ensimmäisellä kierroksella puolustuksella oli tosin kiire, kun Colts pääsi etenemään heittopelillä lähes 400 jaardia. Broncosin hyökkäyksestä tuntuu löytyvän aina riittävän monta ratkaisupelaajaa otteluun kuin otteluun. Viimeisimpänä esimerkkinä keskushyökkääjä C.J. Andersson, jolle avautui loukkaantumisten kautta paikka avauskokoonpanossa, eikä mies ole siitä sen jälkeen luopunut.

Indianapolis Coltsin hyökkäys on hyvin pitkälti heittopelin varassa. Andrew Luck keräsi runkosarjassa kovat tilastot yhdessä luottolaitahyökkääjiensä, T.Y. Hiltonin ja Reggie Waynen kanssa. Joukkue toisensa perään on yrittänyt ottaa Hiltonin erikoisvartiointiin, mutta Luck onnistuu siitä huolimatta poimimaan kohteensa hyvällä prosentilla. Coltsin puolustus pystyy hoitamaan Broncosin hyvänä päivänään. Haasteena tulee olemaan kotijoukkueen monipuolisuus, joten pelkän heitto- tai juoksupuolustuksen torppaaminen ei ottelussa riitä.

Hieno päätös tälle pudotuspelikierrokselle on luvassa. Molemmat joukkueet ovat riittävän hyviä aina mestaruuteen asti ja nähtäväksi jää, intoutuvatko joukkueet pisteiloitteluun vai eivät. Itse lähtisin jälkimmäisestä vaihtoehdosta, Manningin ja koko Broncosin joukkueen kävellessä kentältä voitto taskussaan.

Ottelun taistelupari:

Peyton Manning vs. Andrew Luck
Kaksi äärettömän tasokasta pelinrakentajaa ottavat mittaa toisistaan, kun mestari ja kisälli astelevat kentälle. Kolme vuotta sitten tulokas-Luck tuli korvaamaan loukkaantuneen Manningin Coltsin pelinrakentajana. Nyt, vuosia myöhemmin, miehet ovat tasavertaisessa asemassa ja kohtaavat kolmatta kertaa - voitot ovat 1-1. Vaikka joukkueet vakuuttelevat, ettei kyseessä ole pelinrakentajien kamppailu, on se väistämättä sitä. Luckin tilastot ovat tältä kaudelta paremmat, mutta Manning on pystynyt hoitamaan tärkeät ottelut huomattavasti paremmin kotiin.

Otteluveikkaus: Denver Broncos - Indianapolis Colts 22 - 20

2 kommenttia :

  1. Onko niin ettei näy suomalaisilla maksukanavilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti tilanne näyttäisi olevan juurikin se. NFL Game Passin kautta näkyy luonnollisesti ja NFL Mobilen kautta voi ainakin kuunnella...

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.