sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Otteluennakko: Villikorttikierros - Cowboys vs Lions


Villikorttikierroksen päättää NFC:n kolmannen ja kuudennen joukkueen kohtaaminen. Vastakkain asettuvat huiman loppukirin ottanut Dallas Cowboys (12-4) ja upean kauden pelannut Detroit Lions (11-5). Cowboys nousi loistavan juoksupelinsä avulla Eaglesin ohi NFC East -lohkossa ja ansaitsivat itselleen kotiedun pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Lionsilla oli mahdollisuuden napata NFC North -lohkon voitto vielä viimeisessä ottelussa, mutta se taipui vieraissa liigan parhaimmalle kotijoukkueelle, Packersille, ja lähtee nyt altavastaajana Cowboysia vastaan.

Cowboysin hyökkäys vastaan Lionsin puolustus

Cowboys muutti hyökkäystaktikkaansa tälle kaudelle radikaalisti ja on sitä kautta onnistunut erinomaisesti pistämään vastustajien puolustuksen pyörälle päästään. Joukkueen ison sielu on DeMarco Murray, joka eteni runkosarjassa huimat 1 845 jaardia ja keräsi samalal 13 touchdownia. Vaikka Murrayn kautta joukkue onkin päässyt sille tasolle, missä se tällä hetkellä on, ei ole syytä unohtaa kaksikkoa Tony Romo (QB) ja Dez Bryant (WR). Nämä miehet ovat yhdessä juonineet 15 maalia ja Romo kokonaisuudessaan 34. Hyökkäys ei ole siis yhdenkortin varassa, mutta juoksuhyökkäys on ehdottomasti joukkueen ykkösase tänä vuonna.

Lionsin puolustukselle oli tulla pienoinen takaisku, kun joukkueen yksi puolustuksen tukipilareista, Ndamukong Suh (DT), sai pelikiellon Packersin Aaron Rodgersin jalan päällekävelystä runkosarjan viimeisessä ottelussa. Pelikielto muutettiin kuitenkin sakoiksi ja mies nähdään vahvistamassa Lionsin puolustuslinjaa. Suh on ollut yksi puolustuksen näkyvimmistä pelaajista ansaiten itselleen myös Pro Bowl -valinnan mm. 8,5 säkityksellään. Lionsin puolustus on kokonaisuudessaan kova ja se on osoittanut kauden mittaan loistavaa taistelukykyä kautta linjan. Kaikkein näkyvimmin puolustuksen ilmettä on ilmentänyt DeAndre Levy (OLB), joka tuntuu olevan aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Levyä kaivataan myös Murrayn pysäyttämiseen tässä ottelussa.

Lionsin hyökkäys vastaan Cowboysin puolustus

Detroitin hyökkäyksellä on ollut haasteita etenemisensä suhteen. Matthew Stafford (QB) ei ole ollut aivan parhaassa iskussa tähän mennessä ja kun hyökkäyslinjakaan ei ole onnistunut pitämään puolustajia etäällä on tuloksena ollut monta turhan nopeaa heittoyritystä ja 45 säkitystä. Lionsin onneksi Megathron eli Calvin Johnson (WR) on taas pelikunnossa ja hän jos joku pystyy kääntämään pudotuspelit joukkueensa eduksi. Luonnollisesti Johnson on merkitty mies Cowboysin puolustuksessa ja se taas luo painetta muille laitahyökkääjille. Kauden mittaan Golden Tate (WR) onkin ollut yhtä suosittu heittokohde kuin Johnson ja Taten panos tässäkin ottelussa on merkittävä. Vaikka Johnson tekisikin kaikki joukkueen maalit, Tatea ja muita tarvitaan auttamaan etenemisessä. Juoksuhyökkäyksen varaan Lions tuskin voi laskea paljoakaan. Joigue Bell (RB) tekee paljon töitä, mutta eteneminen on tähän mennessä ollut kankeaa, mutta red zonella häntä tarvitaan viimeistään.

Dallasin puolustus ei ole vakuuttanut, etenkään heittopelien suhteen. Vastustajat ovat päässeet etenemään heittämällä arvokkaita jaardeja ottelusta toiseen. Toisaalta maalialueen läheisyydessä heitä vastaan ovat toimineet parhaiten juoksupelit. Kun tiedetään, että vastustajalla on maailmanluokan laitahyökkääjä (Johnson) riveissään, on se kortti pelattava joka hyökkäyksessä parhaimman mukaan ulos. Sen jälkeen tarvitaan puolustuksen laajuutta huolehtimaan Tatesta ja muista mahdollisista heittopelien kohteista. Olennaisinta kuitenkin on, että maalialueen puolustus saadaan toimimaan. Liian usein vastustajat ovat päässeet rokottamaan lähietäisyydeltä Cowboysia, eikä sitä voida sallia tässä ottelussa.

Yhteenveto

Cowboysilla on loistava juoksuhyökkäys, kun taas Lionsilla on erinomainen heittohyökkäys. Tästä saadaan loistava lähtöasetelma otteluun, mutta ei voida kuitenkaan unohtaa kokonaisuutta. Vaikka Cowboys on pelannut loistavan kauden etenkin Murrayn johdolla, Lions on esittänyt venymiskykyään vaikeissakin paikoissa. Viime viikon kirvelevän tappion jälkeen uskon Lionsin kipuavan voittoon vähämaalisessa titaanien taistossa.

Otteluveikkaus: Dallas Cowboys - Detroit Lions 13 - 20

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.