sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Otteluennakko: Divisioonakierros - Seahawks vs Panthers


Viime kauden mestari Seattle Seahawks nousi loppukauden hienoilla otteilla NFC:n piikkipaikalle ja sai myös huilivuoron viime viikon kierrokselle. Nyt se palaa tositoimiin Carolina Panthersia vastaan. Panthersit ovat tähän asti ikään kuin takaoven kautta, kun se voitti liigan heikkotasoisimman lohkon alle 50 % voittosaldollaan sekä voitolla viime viikolla heikkoa Cardinalsia vastaan. Nyt Carolina saa huippuvastuksen ja pian selviää, kuuluvatko he todella kärkikahinoihin.

Seahawksin hyökkäys vastaan Panthersin puolustus

Seahawksin hyökkäys on löytänyt jyvänsä ja tuntuu jyräävän joukkueeen toisensa jälkeen. Joukkue ei mässäile isoilla pistemäärillä, mutta pystyy keräämään tarvittavat jaardit ja pisteet ottelusta toiseen. Keskushyökkääjä Marshawn Lynch on tehnyt tutun varmaa tulosta pitkin kautta ja johtanut joukkueen jo pitkälle. 13 maalia ja yli 1 300 juoksujaardia vetävät vertoja missä vertailussa tahansa. Hänen ja Russell Wilsonin juoksujen avulla joukkue on äärimmäisen vaikea pysäytettävä. Juoksuhyökkäyksen lisäksi joukkue pystyy vakuuttavasti etenmään myös heittopelillä. Siinä Lynchilläkin on oma tärkeä roolinsa, mutta ennen kaikkea Doug Baldwinin (WR) panos on tärkeä. Seahawksin tulee pystyä jatkamaan lennokasta menoaa, jotta vastustaja jää jälkeen.

Panthersin puolustus on viime peleissä nostanut selkeästi tasoaan. Viimeisten viiden ottelun aikana vastustajat eivät ole kertaakaan tehneet edes 20 pistettä ja nimenomaan puolustus on vienyt joukkueen tähän pisteeseen asti. Nyt vastassa on todellinen huippujoukkue ja puolustukselta vaaditaan todella paljon. Tarvitaan täydellinen onnistuminen ja muutama tärkeä katko tai säkitys, jotta puolustus pystyy antamaan hyökkäykselle riittävät mahdollisuudet voittoon.

Panthersin hyökkäys vastaan Seahawksin puolustus

Panthersin hyökkäyksen ehkäpä tärkein hahmo, Cam Newton (QB), on loukkaantumisensa vuoksi iso kysymysmerkki. Toivon mukaan mies nähdään kentällä johtamassa joukkojaan. Hänen roolinsa etenkin juoksupeleissä on käsittämätön, eikä sitä pysty kukaan korvaamaan. Jos siis Newton katselee ottelun penkiltä, en näe hyökkäykselle mitään mahdollisuuksia pärjätä Seahawksin raudanlujaa puolustusta vastaan. Jos ja kun Newton saadaan kentällä, on joukkueella uskomaton urakka päihittää vastustajan puolustus. Tärkeintä roolia esittää Greg Olsen (TE), joka on pystynyt loistavalla tavalla viemään joukkueen hyökkäystä illasta toiseen eteenpäin.

Seattlen puolustus on noussut käsittämättömälle tasolle. Etenkin kotonaan tuntuu, kuin se pystyisi mihin tahansa. Richard Sherman (CB) jää monissa otteluissa näkymättömiin, koska hän pystyy pimentämään puolustettavansa täysin. Näin ollen hänen puolelleen ei edes yritetä hakea pelejä. Tämä helpottaa huomattavasti muun joukkueen puolustusta, eikä sillä pitäisi olla ongelmia vaientaa Panthersin keskiverto hyökkäys.

Yhteenveto

Ennakolta ottelu on täysin kotijoukkueen heiniä. Newtonin mukanaolo antaa edes jonkinlaisia mahdollisuuksia vierasjoukkueelle, jolta edellytetään täydellistä onnistumista ottelun kääntämiseksi voitokseen. Seahawksin otteet viime viikkoina ovat olleet niin ylivertaisia, että voittajaksi ei voi nostaa kuin yhden joukkueen. Voitto suotakoon siis Seattleen.

Otteluveikkaus: Seattle Seahawks - Carolina Panthers 24 - 13

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.