perjantai 2. tammikuuta 2015

Otteluennakko: Villikorttikierros - Panthers vs Cardinals


Huikeat pudotuspelit aloittaa ennakolta arvaamaton ottelupari, kun heikon NFC Southin hyvällä loppukirillä voittanut Carolina Panthers (7-8-1) saa vastaansa loppukierroksilla kangerrelleen Arizona Cardinalsin (11-5). Joukkueet eivät kohdanneet toisiaan runkosarjassa, mutta joukkueiden pelitavat eivät liene toisilleen arvoituksia. Lähtötilanne on kotijoukkueen kannalta herkullinen, sillä se on voittanut neljä viimeistä otteluaan, kun taas vastustaja on kahden ottelun mittaisessa tappioputkessa.

Panthersin hyökkäys vastaan Cardinalsin puolustus

Panthersin hyökkäys pääsi näyttämään kyntensä runkosarjan viimeisellä kierroksella Falconsia vastaan, kun se keräsi muhkeat 34 pistettä kokoon hienolla peliesityksellä. Tosin voitosta voidaan pitkälti kiittää puolustusta, mutta myös pelinrakentaja Cam Newtonilla oli tuloksekas ilta yhden heitto- ja yhden juoksumaalinsa turvin. Joukkueella on kuitenkin isossa kuvassa haasteita saada hyökkäyksensä soljumaan kentän päästä päähän. Juoksupelit toimivat pääasiassa hyvin, mutta heittopelin kanssa joukkue on aika ajoin ongelmissa. Greg Olsen (TE) on hahmo, jolta odotetaan jatkopeleissä hyvin paljon.

Arizonan loistava ottelusaldo on pitkälti joukkueen puolustuksen ansiota. Se pystyy pitämään lähes joukkueen kuin joukkueen alle 20 pisteessä ja sen lisäksi puolustus on onnistunut tekemään maalin jo neljästi tällä kaudella. Puolustuksen tuleekin tukkia sekä Newtonin että muidenkin juoksulinjat ottelun aikana, jotta hyökkäys saadaan pysähtymään.

Cardinalsin hyökkäys vastaan Panthersin puolustus

Cardinals jatkaa kolmospelinrakentajallaan loukkaantumisten vuoksi. Ryan Lindley (QB) onnistui kohtuullisesti (heittoprosentti 59%, 2 TD, 3 Int, 2 säkitystä) viime ottelussa ja sai ennen kaikkea tärkeää kokemusta tätä ottelua varten. Nyt hyökkäyksen pitää keskittyä minimoimaan virheet ja saamaan koneensa käyntiin. Cardinalsin puolustus tullee hoitamaan oman osuutensa kiitettävästi, mutta ilman toimivaa hyökkäystä, kausi päättyy tähän.

Carolinan puolustus on isossa roolissa taas kerran. Cardinalsin hyökkäys on takerrellut viime aikoina ja Pantherin puolustuksen tulee huolehtia, ettei se pääse tälläkään kertaa vauhtiin. Luke Kuechlyn (MLB) johdolla se omaa kaikki keinot pysäyttää vastustajansa, kuten viime viikolla. Heitonkatkot tulevat auttamaan tässäkin ottelussa, jos puolustus pystyy vastaavaan esitykseen kuin Falconsia vastaan. Nyt punnitaan, mihin tästä puolustuksesta on tiukan paikan tullen.

Yhteenveto

Molemmilla joukkueilla on mielenkiintoinen runkosarja takana. Toisella tosin käyrä on ylös- ja toisella alaspäin. Selkeästi viime otteluiden sekä Cardinalsin pelinrakentajaongelmien vuoksi nostan kotijoukkueen voittajaehdokkaaksi tähän otteluun. Tämä ottelu lienee tämän pudotuspelikierroksen tasaväkisin, ainakin ennakolta.

Otteluveikkaus: Carolina Panthers - Arizona Cardinals 20 - 13

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.