lauantai 17. tammikuuta 2015

Otteluennakko: NFC:n mestaruusottelu - Seahawks vs Packers


Hallitseva mestari Seattle Seahawks lähtee tavoittelemaan toista peräkkäistä Super Bowl -paikkaa, kun vastaan asettuu Green Bay Packers. Seahawks pääsee otteluun ilman isompia huolia ja isona ennakkosuosikkina. Runkopelaajista vain keskushyökkääjä Marshawn Lynch löytyy loukkaantuneiden listoilta, mutta mitään huolta hänen osaltaan ei ole. Sen sijaan Packersin taivaalla seilaa harmaita pilviä, kun pelinrakentaja Aaron Rodgers ei viime viikolla pystynyt liikkumaan pohjevammansa vuoksi lähes lainkaan. Hän kuitenkin osoitti erinomaisuutensa nostamalla tasoaan jalattomuudesta huolimatta ja itseasiassa näytti, kuin liike olisi parantunut mitä pidemmälle ottelu eteni.

Rodgersin loukkaantuminen hankaloittaa liigan ykköshyökkäyksen etenemistä ja vaatii laitahyökkääjiltä paljon, koska pelinrakentajan juoksu-uhkaa voidaan tuskin tälläkään kertaa pitää merkittävänä. Kuten viime viikolla nähtiin, ei peli ole kuitenkaan pelattu, vaan Seahawksin puolustus joutuu painimaan täydet minuutit Packersin perässä varmistaakseen voittonsa. Runkosarjan ensimmäisellä kierroksella Seahawks peittosi Packersin suvereenisti kotonaan lukemin 36-16.

Seahawksin hyökkäys vastaan Packersin puolustus

Seattlen hyökkäys on erityisesti juoksupelin varassa. Joukkue pystyy kyllä hienoihin heittokuvioihinkin, mutta isoin luotto makaa kaksikon Marshawn Lynch-Russell Wilson harteilla. Molemmat juoksevat pallon kanssa loistavasti, kun Lynchiä ei yksi tai aina edes kaksi puolustustajaa saa pysähtymään ja Wilson lukee upeasti puolustusta onnistuen ajoittamaan omat juoksunsa vapaaksi jääviin aukkoihin. Toki Wilson on tasokas heittäjäkin ja viime viikolla Panthersia vastaan joukkue tekikin kolme hyökkäyksen maaliaan heittämällä. Tuossa ottelussa näkyvintä roolia heittopeleissä esitti sisempi laitahyökkääjä Luke Wilson muiden laitahyökkääjien tukiessa hyvin.

Green Bayn puolustus oli tärkessä roolissa Cowboysia vastaan viime viikolla. Neljä säkitystä ja vastustajan jättäminen 21 pisteeseen antaa joukkueelle uskoa Seahawksin pysäyttämiseen. Juoksupuolustus ei kuitenkaan onnistunut pysäyttämään DeMarco Murrayta ja kun nyt vastaan asettuu Murraytakin laadukkaampi Lynch, saattaa puolustus joutua hankaluuksiin. Avainasemassa tuleekin olemaan juoksujen pysäyttäminen, koska heittopeleissä Packers pysynee vastustajansa tahdissa mukana.

Packersin hyökkäys vastaan Seahawksin puolustus

Packersin kokoonpanosta nousi viime viikolla huikeasti esiin kaksi yllätyspelaajaa. Laitahyökkääjä Randall Cobb on aiemminkin ollut tärkeässä roolissa Packers-hyökkäyksessä, mutta nyt hän nousi ottelun tärkeimmäksi pelaajaksi jatkuvilla onnistumisillaan tärkeissä paikoissa. Yhtään heikompaa esitystä ei nähty toiselta laitahyökkääjältä, Davante Adamsilta, joka pelaa vasta ensimmäistä kauttaan. Tämä lupaa hyvää Packersille, jonka on löydettävä monipuolisia aseita vastatakseen Seahawksin huikeaan puolustukseen. Ensimmäisellä viikolla pelatussa ottelussa Seahawksin puolustus onnistui hyvin pitämään Packersin keskushyökkääjät Eddie Lacyn ja James Starksin kurissa, molemmilla tuloksena vain reilut 30 jaardia. Aaron Rodgersin vaivat edellyttävät myös juoksuhyökkäykseltä onnistunutta iltaa. Juoksupeleistä tulee kerätä vähintään 100 jaardia kasaan yhteensä, mieluusti paljon enemmänkin.

Seahawksin puolutuksen tasoa ei voida mitata viime viikkoisen Panthers-voiton perusteella, koska vastustajan hyökkäys ei ollut liigan parhaimmistoa. Runkosarjassa Seattle on kuitenkin näyttänyt kyntensä ja omaa edelleen liigan ehkäpä parhaan puolustuksen. Etenkin juoksemalla heitä vastaan on todella vaikeaa edetä. Viime ottelussa ja myös runkosarjassa isoon rooliin noussut Kam Chancellor on käsittämättömän nopea ja viime ottelussa nähdyt loikat hyökkäyslinjan pelaajien yli kertoo myös hänen jalkavoimistaan.

Yhteenveto

Paljon tulee riippumaan Rodgersin pelikunnosta ja -otteista. Seahawks tulee painostamaan Rodgersia monen miehen voimin ja pahimmillaan onnistuukin passittamaan pelinrakentajan ontuen vaihtopenkille muutaman säkityksen jälkeen. Uskon edelleen Packersin monipuolisuuteen ja kun Eddie Lacy pääsee vauhtiin juoksuissaan, nostan kaikista ennakkospekuloinneista huolimatta vierasjoukkueen voittajaksi pienimmällä mahdollisella piste-erolla. Eniten toivon kuitenkin, ettei samanlaista nöyryytystä tulla näkemään, mitä ensimmäisen kierroksen ottelussa.

Otteluveikkaus: Seattle Seahawks - Green Bay Packers 26 - 27

Ottelu on nähtävissä suomeksi selostettuna Nelonen Pro 2 -kanavalla ja Ruutu-palvelussa klo 22.30 alkaen sekä englanniksi selostettuna Viasat Sport XTRA -kanavalla ja Viaplay-palvelussa klo 22.05 alkaen.

1 kommentti :

  1. Mitä mieltä olet valmentaja-akselilla? Packers haastoi hyvin Cowboysia vastaan tuomion ja siitä hylätystä tuomiostahan tuli sitten käännekohta...

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.