Siirry pääsisältöön

Super Bowlin ottelupari selvillä


Kahden viikon kuluttua Arizonan lämmössä pelattavaan Super Bowl -otteluun raivasivat itsensä Seattle Seahawks ja New England Patriots. Tunnetta ja jännitystä ei kamppailuista puuttunut, vaan otteluiden panokset näkyivät pelaajien otteissa. Muilta osin ottelut olivatkin toistensa vastakohdat.

Seattle Seahawks vs. Green Bay Packers


NFL:n hallitseva mestari Seattle Seahawks lähti otteluun ennakkosuosikkina, mutta alisuoritti ottelun alkupuoliskon kokonaisuudessaan. Joukkueen pelinrakentaja Russell Wilson onnistui ensimmäisen kerran heitossaan vasta kolme minuuttia ennen puoliaikaa. Green Bay Packers puolestaan pelasi alun joka puolella kenttää kotijoukkuetta paremmin ja se siirtyi oikeutetusti tauolle 16-0-johdossa. 

Avainroolia vierasjoukkueen hyökkäyksessä esittivät jalkansa kohtuulliseen kuntoon saanut pelinrakentaja Aaron Rodgers (19/34, 178 jaardia, 1 maali) sekä viime ottelun tapaan laitahyökkääjä Randall Cobb (62 jaardia, 1 maali). Kotijoukkueen tehoista vastasi pääasiassa Marshawn Lynch 157 juoksujaardillaan. Wilsonkin sai lopulta kasaan kohtuulliset tilastot (14/29, 209 jaardia) alun kangertelun jälkeen.

Packersin puolustus pelasi kauden parastaan, kun onnistujia oli iso joukko. Muutama nimi, jotka ansaitsevat maininnan, olivat tulokaspuolustaja Ha Ha Clinton-Dix kahdella syötönkatkollaan ja tärkeillä taklauksillaan sekä Clay Matthews hyvällä sijoittumisellaan pitkin ottelua. Clinton-Dix oli mukana myös synkemmässä valossa, kun hän päästi puolustajansa kävelemään rauhassa 2-pisteen lisäpisteyrityksen maaliviivan yli ottelun ratkaisuhetkillä. Seahawksin puolustus kärsi ottelun aikana useammasta loukkaantumisesta, joiden vuoksi mm. Richard Sherman pelasi lähes puolet ottelusta yksikätisenä. Seattle oli kaikesta huolimatta hyvä, eikä se päästänyt Packersia tekemään kuin yhden touchdownin.

Ottelun ratkaisu

Russell Wilsonin ja laitahyökkääjä Jermaine Kearsen yhteispeli nousi isoon rooliin ottelussa. Kearse ei onnistunut nappaamaan yhtään palloa kiinni ottelun varsinaisella peliajalla, kun kaikki neljä yritystä päättyivät syötönkatkoon. Jatkoajalla parivaljakko käänsi vaikeudet voitoksi 35 jaardin heittopelillään, josta seurannut maali päätti ottelun kotijoukkueen juhliin. Jatkoaikaa edelsi ottelun isoin käännekohta, kun Seattle onnistui lyhyessä aloituspotkussaan varastamaan pallon Packersilta kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua tilanteessa 15-19.

Lopputulos: Seahawks - Packers 28 - 22

New England Patriots vs. Indianapolis Colts


Kotijoukkue New England Patriots näytti ottelun alusta lähtien kaapin paikan vierasjoukkueelle. Eleetön työskentely vei joukkueen 11 minuutissa 14-0-johtoon, kun Indianapolis Coltsin peli ei lähtenyt liikkeelle, kunnes toisen jakson lopulla se onnistui etenemään lähes omalta maalialueelta taidokkaasti aina toiseen päätyyn asti. Tuo maali jäikin vieraiden ainoaksi Patriotsin puolustuksen pitäessä hyökkäykset toisensa perään aisoissa.

Patriotsin keskushyökkääjä LeGarrette Blount jatkoi siitä, mihin viime vuoden pudotuspeleissä Coltsia vastaan jäi. Mies oli suorastaan pitelemätön keräten kasaan 146 jaardia ja kolme maalin arvoista juoksua. Aivan viime vuotiseen neljän maalin iltaan ei aika riittänyt, mutta sekään ei ollut kaukana. Myös joukkueen pelinrakentaja Tom Brady oli loistavalla pelituulella saalistaen kolme maalia hyvällä heittoprosentilla (66 %). Kotijoukkueen pelaamisesta oli vaikeaa löytää heikkouksia ja kunnia voitosta kuuluukin koko joukkueelle. Samaa voi sanoa käänteisesti Coltsin pelaamisesta, josta ei valonpilkahduksia löytynyt suurennuslasillakaan.

Ottelun ratkaisu

Suorastaan surkeasti pelannut Coltsin pelinrakentaja Andrew Luck oli kuin varjo viikon takaisesta. Ottelu ratkesi erityisesti joukkueen hyökkäyksen heikkoon esitykseen, jossa omaa osaansa esitti Patriotsin puolustus jättämällä vastustajansa säälittävään seitsemään pisteeseen ja 209 kokonaisjaardiin Kyle Arringtonin pitäessä Coltsin ykköshyökkääjä T.Y. Hiltonin yhdessä kopissa. 

Lopputulos: Patriots - Colts 45 - 7

Sama juttu on luettavissa myös Faneille.comissa

Kommentit

  1. Oli kyl jännä matsi. Parempi voitti ei siinä mitään, vaikka ketutti raskaasti se Bostickin kämmäily.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä olisiko kummankaan pitänyt voittaa noilla otteilla. Bostickin moka oli ehkä vain kirsikka kakun päällä, sillä eihän Packers saanut enää mitään aikaiseksi neljännellä jaksolla. Harmi, että Packersin tie katkesi raaimmalla mahdollisella tavalla.

      Poista

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olisiko jo aika edetä pudotuspeleihin?

Gil Brandt nosti NFL.comissa hyvän keskusteluaiheen esille, johon on mielenkiintoista tarttua. Sarjassa on kuusi joukkuetta, jotka eivät ole hetkeen saaneet jatkaa pelejään runkosarjan jälkeen. Olisikohan tänä vuonna jo aika, ainakin osalla? Pisimmät putket omaavat: 1) Buffalo Bills (14 kautta ilman pleijareita!) 2) Cleveland Browns (11) 2) Oakland Raiders (11) 4) St. Louis Rams (9) 5) Tampa Bay Buccaneers (6) 5) Jacksonville Jaguars (6) Kyseinen lista ei ole kovin mairitteleva näille joukkueille, mutta luonnollisesti huono menestys on antanut puolestaan hyvät lähtökohdat varaustilaisuuksiin vuosien varrella.  Itse olen heittänyt  ensimmäisen veikkaukseni pudotuspeleihin etenevistä ennen tämän vuotista draftia. Siinä näistä joukkueista tiensä konferenssin kärkikuusikkoon löysi vain Buccaneers.  Uskoisin edelleen Tampa Bayn kolisuttelevan villi kortti -kierroksen ovia, mutta lienee realistista olettaa myös Ramsin nostaneen osakkeitaan ykköskier...

Pudotuspelien 3. kierroksen otteluveikkaukset

Packers ja Steelers jatkavat edelleen kulkuaan. Pudotuspelien alla ollut fiilis siitä, että nämä joukkueet menevät pitkälle pitää edelleen. Steelersin viime ottelu oli mystinen sillä joukkue ei onnistunut tekemään ainoatakaan TD:tä ja samalla pelityylillä ei Patriotsia vastaan enää pärjää. Tuo Steelersin suhmurointi teki AFC:n konferenssifinaalin asetelmista entistä haastavammat veikkausten osalta. NFC:n puolella tilanne ei ole yhtään helpompi, sillä vastakkain asettuvat kaksi hyvin saman tyylistä joukkuetta. Tärkeintä kuitenkin on, että kausi huipentuu kahteen ennakolta todella laadukkaaseen otteluun ennen Super Bowlia. Nyt kannattaa nauttia, sillä pian tämä ilo on taas hetkeksi ohi. Pudotuspelit ovat tähän mennessä menneet 100 % osumatarkkuudella. Tuntuu, että tämä kierros on enemmän tai vähemmän lantin heittoa, mutta pakko yrittää parhaan mukaan haistaa näidenkin otteluiden kulku. Viime viikolla ensimmäinen ottelu (ATL–SEA) päättyi 36–20, kun arvio oli 36–22 ja seuraava (NE–HOU) 3...

Viikko 3 – Otteluveikkaukset

Kierroksen avausottelussa Patriots oli vakuuttava pitäen Texansia suorastaan pilkkanaan vastustajan omilla aseilla eli puolustuksellaan. 27–0-voitto oli jotain, mitä tuskin kukaan osasi odottaa, mutta samalla Patriots osoitti olevansa liigan ehdotonta kärkeä riippumatta avauskokoonpanossa olevista nimistä.  Omat veikkaukseni osuivat hyvin, mutta 10/16-osumatarkkuudesta jää paranneltavaa edelleen. Alla näkemyksiä tulevien otteluiden voittajista sekä mahdollisista lopputuloksista. Perjantai 23.9.2016 klo 3:25 (pelattu jo) New England Patriots – Houston Texans 19 – 22 Sunnuntai 25.9.2016 klo 20:00 Buffalo Bills – Arizona Cardinals 24 – 32 Tennessee Titans – Oakland Raiders 20 – 27 New York Giants – Washington Redskins 28 – 24 Miami Dolphins – Cleveland Browns 30 – 13 Jacksonville Jaguars – Baltimore Ravens 20 – 22 Green Bay Packers – Detroit Lions 17 – 14 Cincinnati Bengals – Denver Broncos 25 – 21 Carolina Panthers – Minnesota Vikings 26 – 22 Sunnuntai 25.9.2...