lauantai 3. tammikuuta 2015

Otteluennakko: Villikorttikierros - Steelers vs Ravens


Pudotuspelien toisessa ottelussa kohtaavat loistavan nousun tehnyt Pittsburgh Steelers (11-5) ja hyvällä venymisellään pudotuspeleihin paikkansa varmistanut Baltimore Ravens (10-6), molemmat AFC North -lohkosta. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdesti. Voitot menivät tasan, kun Ravens voitti ensimmäisen lukemin 26-6 ja Steelers jälkimmäisen 43-23. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa lukuisia kertoja historiassa ja onkin upeaa nähdä juuri nämä joukkueet vastakkain villikorttikierroksella.

Steelersin hyökkäys vastaan Ravensin puolustus

Steelersin hyökkäys on uskomattoman hyvässä iskussa. Tehot makaavat pitkälti kolmikon Ben Roehtlisberger (QB), Le'Veon Bell (RB) ja Antonio Brown (WR) harteilla, mutta miehet ovatkin olleet äärimmäisen tehokkaita, sillä Big Ben ja Bell olivat runkosarjan toiseksi parhaita jaardeilla mitattuna ja Brown ykkönen. Niin kauan, kuin nämä miehet saavat häärätä rauhassa, ei joukkueella ole ongelmia. Perjantai-illalla tuli kuitenkin tieto, että Bell ei pysty pelaamaan ottelussa.Joka tapauksessa oletettavaa on, ettei Steelers tule kaatumaan hyökkäyspeliinsä tälläkään kertaa.

Baltimoren puolustus lukeutuu liigan parhaimmistoon. Se joutuukin nyt kovaan paikkaan, kun Steelersin tähtikolmikko pyrkii löytämään tarvittavat aukot siitä. Viime kerralla lukemat olivat rumat, mutta toisaalta alkukaudella pelatussa ottelussa Ravens ei päästänyt kuin kaksi potkumaalia Steelersiä vastaan. Ravens on jo pitkään profiloitunut puolustuksensa kautta, eikä tämäkään kausi ole tehnyt siihen poikkeusta, vaikka nimekkäitä pelureita on lopettanut tai siirtynyt toisaalle. Yhtenä nimenä laadukkaan nipun joukosta nostettakoon Elvis Dumervil (OLB), jolla on kasassa jo 17 säkitystä, joista kolme on Steelersiä vastaan.

Ravensin hyökkäys vastaan Steelersin puolustus

Vaikka Ravensin voittosaldo ei olekaan huikaiseva, on joukkueen hyökkäys esittänyt kauden mittaan hyviä otteita. Justin Forsett (RB) on päässyt loistavaan vauhtiin poikkeuksellisessa tilanteessa, kun Ray Rice (RB) joutui jättämään koko kauden väliin. Joukkueen pelinrakentaja Joe Flacco on löytänyt myös laitahyökkääjänsä laajasti, mutta toisaalta hänen osumatarkkuudessaan on parannettavaa (62 %). Steve Smith Sr. (WR) on ehdottomasti joukkueen isoin voimavara ja hän on se mies, joka on lähes aina osallisena isoissa peleissä. Torrey Smith (WR) puolestaan on joukkueen takuuvarma kohde, jonka kautta jaardeja saadaan aina riittävä määrä kasaan uusia yrityksiä varten.

Steelersin puolustuksella on ollut kiireinen kausi. Se on joutunut liian paljon juoksemaan vastustajien perässä, kun se ei ole onnistunut heittopuolustuksessaan. Ravensilla on tasokas hyökkäys, jota vastaan Steelersin puolustuksen on esitettävä parhaimpaansa. Heidän onnekseen Flacco ei ole ollut parhaimmillan viime viikoilla, joten esimerkiksi William Gaylla (CB) on hyvät mahdollisuudet lisätä syötönkatkosaldoaan (3) tässä ottelussa. Steelersin menestyksen osalta hyvin paljon on kiinni puolustuspelin onnistumisesta.

Yhteenveto

Kaksi toisilleen hyvin tuttua vastustajaa kohtaavat ja se, jos mikä, tekee ottelusta hyvin mielenkiintoisen. Molemmat joukkueet ovat viimeisen viiden vuoden aikana pärjänneet hyvin pudotuspeleissä, joten sitä kautta ei voi kummallekaan antaa etua. Luotan itse Steelersin käsittämättömän kovaan hyökkäykseen, vaikka Belliä ei nähdäkään kentällä, ja sitä kautta uskon heidän myös yltävän jatkoon tästä otteluparista.

Otteluveikkaus: Pittsburgh Steelers - Baltimore Ravens 30 - 24

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.