torstai 8. tammikuuta 2015

Otteluennakko: Divisioonakierros - Patriots vs Ravens



Divisioonakierros käynnistyy myöhään lauantai-iltana AFC:n viimeisen pudotuspelipaikan napanneen Baltimore Ravensin saapuessa New England Patriotsin vieraaksi. Patriots varmisti AFC:n kärkipaikan jo hyvissä ajoin ennen runkosarjan päättymistä ja päätyi peluuttamaan viimeisellä kierroksella pitkälti kakkos- ja kolmosmiehistöään, tuloksena tappio Billsille. Ravensilla on puolestaan takana kaksi hienoa ja tärkeää voittoa, kun se kukisti ensin viimeisellä kierroksella Brownsin ja viime viikolla ehkäpä hieman jopa yllättäen Steelersin. Otteluun on luvattu vilpoista säätä, joten katsotaan, miten pelaajat suoriutuvat siitä tällä kertaa.

Patriotsin hyökkäys vastaan Ravensin puolustus

Patriotsin hyökkäys on laatutavaraa, eikä se ole pettänyt tälläkään kaudella. Pelinrakentaja Tom Brady on johtanut joukkojaan tasaisen varmasti keräten tarvittavat pisteet otteluista. Rob Gronkowski (TE) on pysynyt terveenä kauden mittaan ja on siten tuonut uskomattoman vaarallisen aseen hyökkäystyöskentelyyn. Loppukaudella joukkueen vahvuuteen liittyi myös LeGarette Blount (RB), jonka juoksut ovat olleet vakuuttavia muutamassa pelaamassaan ottelussa. Kokonaisuudessaan joukkue on todella iskukykyinen ja sillä on loistavat aseet murtamaan Ravensin selkäranka.

Ravensin puolustus on ollut pulassa hyviä heittopelijoukkueita vastaan. Se kuitenkin onnistui viime viikolla lähes täydellisesti pysäyttämään ilman Le'Veon Belliä pelanneen Steelersin, jonka hyökkäys oli hyvin heittopainoitteista. Nyt vastassa on vielä astetta laadukkaampi vastustaja ja puolustus saakin kaivaa kaikki keinonsa käyttöön pysäyttääkseen Patriotsin.

Ravensin hyökkäys vastaan Patriotsin puolustus

Baltimoren pelinrakentaja Joe Flacco oli maaginen viime viikolla. Tuntui, kuin mies olisi rasvattu öljyllä, kun vastustajan taklaukset eivät tuntuneet pysäyttävän herraa millään tavalla. Ravens tarvitsee Flaccolta toisen täydellisen illan, jotta se pysyy Patriotsin pistetehtailussa mukana. Flaccon jälkeen isoimman roolin saa laitahyökkääjä Steve Smith Sr., joka pelaa jo 14. kauttaan, mutta tuntuu kuin vauhti vain kiihtyisi. Hänen vastuullaan tuntuu olevan kaikkein tärkeimmät pelit. Toinen laitahyökkääjä Smith, Torrey etunimeltään, hoitaa myös tonttiaan vakuuttavasti ja hänen kauttaan pelejä ja maalipaikkoja pelataan myös iso kasa.

Patriotsilla ei ole liigan parasta puolustusta, mutta joukkue pystyy hyvin silti hoitamaan tiukat tilanteet edukseen. Alle 20 pisteen keskiarvolla se on antanut hyökkäykselle tarvittavan työrauhan pitkin kautta. Heittopuolustus ei ole sen parasta osaamista ja Smith-kaksikon pysäyttämisessä onkin heillä työtä. Kun puolustus pitää Flaccon aisoissa ja vierasjoukkueen 20 pisteen tuntumassa, pitäisi sen riittää voittoon.

Yhteenveto

Ravens lähtee otteluun altavastaajana, mutta sillä on loistava ottelu takanaan viime viikolta, jonka turvin se voisi saada loistavan alun ottelulle. Patriots on voittanut kauden aikana kaikki ottelut, joissa se on tehnyt ottelun ensimmäiset pisteet, joten Ravensille on elintärkeää aloittaa ottelu piikkipaikalta. Oma uskoni ei riitä näkemään Baltimoren jatkavan otteluita enää tämän viikonlopun jälkeen, joten voittokolikot kotivoiton puolelle.

Otteluveikkaus: New England Patriots - Baltimore Ravens 31 - 20

Ottelu on katsottavissa lauantaina klo 23:35 alkaen Nelonen Pro 1 -kanavalla ja Ruutu-palvelussa.

Parhaat vetovinkit löytyvät osoitteesta: http://faneille.com/vedonlyonti/tyhjataskusta-taivaisiin-divisioonakierros-osa1/

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.