sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Otteluennakko: Viikko 1 - Lions vs Giants

Maanantain ja tiistain välisenä yönä kautensa pääsevät viimeisien joukossa aloittamaan Detroit Lions ja New York Giants. Sunnuntain maalijuhlat saattavat jäädä tässä ottelussa näkemättä. Enemmänkin odotan raakaa taistelua muutamista maaleista. 

Lionsin hyökkäys vastaan Giantsin puolustus

Detroitin heittohyökkäys kulki murhaavasti viime kaudella, mutta siitä huolimatta tehottomasti. Vaikka jaardeja kertyi paljon, ne eivät kuitenkaan vieneet peliä halutulla tavalla eteenpäin. Tälle kaudelle joukkue onkin toivottavasti keskittynyt enemmän laatuun kuin määrään. Tähän huutoon on saatu ainakin kaksi kovan luokan peluria (Golden Tate (WR) ja Eric Ebron (WR)). Juoksupelin osalta Lionsilla on parikin hyvää vaihtoehtoa, mutta suurimman vastuun kantanee Joique Ball (RB). Todennäköistä on, että hyökkäys on vielä hakemista ja tuloksia saadaan odotella kauden mittaan. 

Giantsin puolustus kaipaa edelliskauden johtajaltaan Jason Pierre-Paulilta paluuta kahden vuoden takaiselle tasolle. Ilman häntä puolustus antaa liikaa vastustajan pelinrakentajalle aikaa juonia hyökkäyksiään. Damotre Mooren harteille on asetettu myös paljon vastuuta. 

Giantsin hyökkäys vastaan Lionsin puolustus

Giantsin juoksuhyökkäys oli surkeaa viime kaudella. Tähän kauteen nimenomaan siihen osa-alueeseen on panostettu ja odotettavissa onkin näkyvää parannusta. Sitä joukkue kaipaakin, koska heittopelikään ei ole ollut huippuluokkaa. Uusi valmennus hyökkäyspuolella on nopeuttanut hyökkäysrytmiä ja samalla asettanut Eli Manningin (QB) uuteen tilanteeseen. Miehen on saatava pelin juonesta nopeasti kiinni, jotta tuloksia voidaan joukkueelta odottaa. Alkukaudesta he tulevatkin kaikella todennäköisyydellä laskemaan juoksujen varaan. 

lionsin heittopuolustus ei vakuuttanut viime kaudella ja sen vuoksi Giants on loistava vastus avausotteluun. Sen sijaan juoksupuolustus oli sarjan parhaimmistoa ja myös tämä on joukkueen etu tässä ottelussa. Kun verrataan hyökkäys- ja puolustuslinjoja, etu jää Detroitin puolelle. 

Yhteenveto

Edessä on kahden pahasti keskeneräisen joukkueen koitos. Hyökkäykset vaikuttavat vielä niin raakileilta, että vaikeaa kuvitella niiden etenevän montaa kertaa red zonelle. Toisaalta molempien puolustuksilla on paljon aseita varastossa ja ne tulevat pelaamaan ottelun voitosta. En pitäisi mitenkään mahdottomana, että puolustuspelaajat tekisivät jopa puolet maaleista... Joka tapauksessa, etenkin Lionsin puolustuksen vuoksi, nostan heidät ennakkosuosikiksi omissa papereissani. 

Tulosveikkaus: Detroit Lions - New York Giants 14 - 10

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.