tiistai 23. syyskuuta 2014

Otteluennakko: Viikko 3 - Jets vs Bears

Kierroksen viimeisessä ottelussa kohtaavat Jets ja Bears. Jetseillä oli loistava mahdollisuus napata toinen voittonsa viime kierroksella, mutta Packersin nousu oli liikaa ja voitto jäi Green Bayhin lukemin 31-24. Bears puolestaan on pelannut kaksi ottelua kovia vastustajia (Lions ja 49ers) vastaan. Ensimmäinen ottelu päättyi niukkaan kotitappioon ja jälkimmäinen komeaan vierasvoittoon.

Molemmilla on hyvät mahdollisuudet nousta voitolla lohkon jaetulle kärkisijalle ja siten helpottaa omaa jatkoaan tasaisissa lohkoissa. Joukkueiden pelitavat ovat kuitenkin hyvin erilaiset, kun Jetsin vahvuudet ovat hyökkäyksen osalta juoksupeleissä ja Bearsilla heittopeleissä. Myös puolustukset ovat erilaisilla vahvuuksilla liikkeellä.

Jetsin hyökkäys vastaan Bearsin puolustus

Eric Deckerin (WR) kunto on arvoitus ja hänen mukanaolostaan olisi todella apua Jetsille. Hänen vastuullaan on pitkälti isot heittopelit, joilla sekoitetaan vastustajan puolustusta. Jetsin avain menestykseen on kuitenkin juoksupuolella. Heiltä löytyy useita vastuunkantajia, joista kirkkaimpina Chris Ivory (RB) ja Chris Johnson (RB), jotka ovat yhdessä edenneet enemmän kuin moni muu joukkue tähän mennessä. Heitä on äärettömän vaikeaa saada pysäytettyä. 

Bearsin puolustus on onnistunut heittopuolustuksessaan loistavasti pitäen vastustajiensa jaardit minimissään. Sen sijaan juoksupuolustuksen kanssa on ollut isoja haasteita. Kun vastustaja on nimenomaan äärettömän hyvä juoksujoukkue, voi tällä kertaa tulla kylmää kyytiä. Tämä peli ratkaistaan nimenomaan juoksupelien kautta ja siinä Bears antaa ison edun naapurilleen. 

Bearsin hyökkäys vastaan Jetsin puolustus

Chicago on tällä kaudella juossut enemmän kuin ennen (silti todella vähän), mutta pääpaino on edelleen heittopuolella. Iso kysymysmerkki on Brandon Marshallin (WR) pelikunto. Jos mies on kentällä ja vieläpä täydessä iskussa, saa Jay Cutler (QB) lisää aseita heittoihinsa. Cutlerin kuudesta touchdownista neljä on napannut Marshall ja loput kaksi Martellus Bennett (TE). Juoksupeleistä vastaavat Cutler ja Matt Forte (RB), mutta sillä osastolla tulee isoja haasteita Jetsin juoksupuolustusta vastaan. 

Jetsin puolustuksella ei tule olemaan mitään ongelmia juoksujen kanssa. Vastustajat ovat onnistuneet etenemään juoksemalla vain reilut 2 jaardia per yritys, joka on käsittämättömän vähän. Sen sijaan, jos Bears saa avainpelaajansa mukaan ja heittopelinsä vauhtiin, voi hankaluuksia ilmaantua. Jets pystyi pitämään pitkän aikaa Packersin vaarallisen heittohyökkäyksen kurissa, mutta ratkaisuhetkillä puolustus jäi enemmänkin statistiksi. Jos Jetsin haluaa voittaa, täytyy se tehdä pitkien heittopelien kautta. Onko Bearsin hyökkäyksestä siihen?

Yhteenveto

Kahden erilaisen pelitavan omaavan joukkueen kohtaamisesta voidaan odottaa millaista vain. Jets omaa kuitenkin kauttaaltaan laadukkaamman rungon ja on oma voittajasuosikkini. Ainoa asia, mikä tilanteen voisi kääntää, on Packers-ottelun toisinto. Jos Cutler saa pitkillä heitoillaan avattua puolustuksen, on taivas enää rajana. Pelimerkit kuitenkin siis Jetsille tällä kertaa. 

Otteluveikkaus: New York Jets - Chicago Bears 17 - 7

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.