sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Otteluennakko: Viikko 3 - Lions vs Packers

Sunnuntaina parhaaseen katseluaikaan pelataan tärkeä ottelu molempien kannalta. Vastakkain asettuvat siis Detroit Lions ja Green Bay Packers. Molemmilla on ollut pieniä alkukankeuksia, eikä kummankaan peli ole vielä kunnolla uomissaan. Koko lohko on tasapisteissä, kun kaikilla on yksi voitto takataskussa.

Packers teki viime kierroksella käsittämättömän nousun Jetsiä vastaan tilanteesta 3-21 voittaen lukemin 31-24. Kapellimestareina toimivat Aaron Rodgers (QB) 346 jaardilla ja kolmella maalilla sekä Jordy Nelson (WR) 209 jaardilla ja yhdellä maalilla. Lions puolestaan jäi pahasti Carolinan kyydistä häviten 7-24, vaikka heittopeli ajoittain näytti hyvältäkin. 

Lionsin hyökkäys vastaan Packersin puolustus

Matthew Stafford (QB) on pitänyt hyvää tahtia alkupeleissä. Heittopeli onkin joukkueen ehdoton ase, kun heittoja vastaanottamassa on ehkä koko liigan paras laitahyökkääjä Calvin Johnson (WR). Johnson ei ole vielä päässyt aivan huipputasolleen, mutta 19 jaardin keskiarvo per kiinniotto on huikea. Joique Bell (RB) luo uhkaa juoksupeleihin, mutta ei ole pelaaja, joka otteluita tullee ratkaisemaan. Hyökkäyslinjan on pidettävä, jotta heittopeli saa riittävästi mahdollisuuksia 

Packersin puolustus on päästänyt vastustajat toistaiseksi liian helpolla. Heitä vastaan on tehty 30 pistettä keskimäärin ja vastaavalla puolustustyöskentelyllä tulee tässä ottelussa kylmää kyytiä. Ainoa asia, jossa puolustuksen voidaan katsoa onnistuneen, on heittopuolustus. Sitä tarvitaan nytkin hiljentämään erityisesti Stafford-Johnson-kaksikon. Clay Matthews (OLB) ja Mike Daniels (DE) tarvitaan viemään Staffordilta aika pois ja puolestaan takakentän tulee toimia saumattomasti yhteen. 

Packersin hyökkäys vastaan Lionsin puolustus

Green Bayn hyökkäys on huippuluokkaa erityisesti Rodgersin lahjakkuuden ja kykyjen, mutta myös hyökkäyksen monipuolisuuden vuoksi. Alkukautta on vaivannut ailahtelevuus, jonka vuoksi hyökkäys on joutunut arvostelun kohteeksi. Viime ottelussa meni 7 minuuttia ennen kuin joukkue sai kunnon hyökkäyksen aikaan ja sitä ennen se näytti enemmänkin komediaelokuvalta. Tässä ottelussa on paljon panosta ja sen täytyy näkyä parempana laadukkaampana hyökkäyspelinä alusta lähtien. 

Lionsin puolustus on ollut hyvä joka osa-alueella, vaikka Panthersit pitivätkin sitä ajoittain pilkkanaan viime kierroksella. Detroitia vastaan on tehty kuitenkin vasta neljä touchdownia, joka kuvastaa työskentelyä hyvin. Ottelu ratkaistaneen nimenomaan tällä sektorilla eli pystyykö Lions tekemään Rodgersin heittotyöskentelyn riittävän haastavaksi ja hoitamaan juoksupelit samoin kuin tähänkin saakka. Jos pystyy, ottelu ratkeaa siihen. 

Yhteenveto

Kovatasoinen ja oletettavasti tasainen ottelu tiedossa. Voisin nostaa helposti kummankin voittajasuosikiksi, mutta luotan vielä toistaiseksi Packersin hyökkäyksen voittavan oman kaksintaistelunsa ja siten nostavan joukkueen voittoon asti, vaikka puolustus ei pystyisikään Staffordin porukkaa hiljentämään. Luvassa on joka tapauksessa ottelu, jota ei kannata missata!

Otteluveikkaus: Detroit Lions - Green Bay Packers 21 - 24

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.