torstai 11. syyskuuta 2014

Otteluennakko: Viikko 2 - Ravens vs Steelers

Ottelut jatkuvat toisen kierroksen kamppailulla AFC North -lohkossa. Torstain ja perjantain väliseen yöhön on ladattu hyvät ennakkoasetelmat, kun joukkueiden edelliset kohtaamiset ovat olleet äärimmäisen tasaisia.

1.kierroksella Steelers nappasi viime hetkillä voiton Brownsista, vaikka hetken jo näytti, että hyvästä alusta huolimatta, joukkue jää ilman palkintoa. Ravens puolestaan teki hienon nousun toisella puoliajalla, mutta Bengalsit kokosivat itsensä ja sinetöivät ottelun ratkaisevalla maalilla 5 minuuttia ennen loppua ja jäätävällä puolustuspelaamisella. Joka tapauksessa kumpikin torstain otteluparin joukkueista joutui tekemään kovan työn ensimmäisissä otteluissaan.

Steelersin hyökkäys vastaan Ravensin puolustus

Ben Roethlisbergerin (QB) hyökkäyskalusto esitti sunnuntaina vakuuttavia otteita etenkin ottelun alkupuoliskolla. Tahti tosin yskähteli myöhemmin, mutta joukkueella näyttäisi olevan joka tapauksessa kuviot kunnossa. Juoksupelin tähtenä toimii Le´Veon Bell (RB) ylhäisessä yksinäisyydessään, mutta sen sijaan heittopelissa Big Benillä on useita vaarallisia heittokohteita. Hyökkäyksen tuleekin monipuolisesti tälläkin kertaa pyrkiä hyödyntämään tasaista laitahyökkääjäkalustoon, jotta vastustajan puolustus saadaan pidettyä varpaillaan.

Ravensin puolustus on ollut useamman kauden ajan sarjan kovimpia. Ensimmäisessä ottelussakin joukkue pystyi pitämään Bengalsin pääasiassa kaukana red zonelta ja pysäyttämään hyökkäyksen viimeistään ennen maaliviivaa. Ongelmana heillä onkin pitempien heittopelien puolustaminen. Kun Steelers on niissä vaarallinen, tulee illasta hikinen koko puolustukselle.

Ravensin hyökkäys vastaan Steelersin puolustus

Baltimoren Joe Flaccon (QB) johtama hyökkäys ei vakuuttanut 1. kierroksella. Vaikka joukkue keräsi etenkin heittopelillä jaardeja tasaiseen tahtiin, tietty terävyys vielä puuttui. Hyökkäyslinjan tulee tehdä viime ottelua parempaa työtä antaakseen Flaccolle aikaa ratkaisuihin sen sijaan, että mies löytää itsensä taklattuna nurmen pinnasta. Ray Ricen (RB) pelikielto ja sopimuksen purku vaikeuttavat hyökkäystä, kun juoksupelin varaan ei voida enää laskea. Juoksupeli makaakin Justin Forsettin (RB) harteilla.

Steelersin puolustuksella oli Baltimorea vastaan ongelmia, kun välillä helpohkon näköisesti vastustaja juoksi puolustajia ympäri. Vastus on tällä kertaa aavistuksen heikompi ja nyt puolustuksen on pystyttävä pysäyttämään Ravensin heittopeli tehokkaasti.

Yhteenveto

Tasainen vääntö on luvassa, jonka voiton ratkaissee se, miten Ravens onnistuu pysäyttämään Steelersin heittopelin. Itse näkisin, että Steelers lähtee otteluun suosikkina ja vieläpä hyvässä hurmoksessa viime sekunnin voiton turvin sunnuntailta.

Otteluveikkaus: Baltimore Ravens - Pittsburgh Steelers 19 - 23


1 kommentti :

  1. Ravensin puolustus oli käsittämättömän hyvä ja agressiivinen, eikä avannut linjoja missään päin kenttää. Big Ben jäi ensimmäistä kertaa 30 otteluun ilman maalia. Loistava esitys kotijoukkueelta, jonka vuoksi oma veikkaukseni meni metsän puolelle. Sunnuntaille pitää petrata... :)

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.