lauantai 6. syyskuuta 2014

Otteluennakko: Viikko 1 - Dolphins vs Patriots

Kausi saatiin startattua jo torstaina, kun Seahawks jyräsi vakuuttavasti Packersin yli. Sunnuntaina kautensa pääsee aloittamaan iso kasa joukkueita, joiden mukana alkuillalla pelaavat vastakkain Miami Dolphins ja New England Patriots. 

Dolphinsin hyökkäys vastaan Patriotsin puolustus

Dolphinsin hyökkäys ei vakuuttanut kuin ajoittain viime kaudella. Joukkue tekee käytännössä kaikki merkittävät pelinsä heittämällä. Jotta hyökkäys saa tarpeelliset sekunnit hakea sopivat kuviot, vaatii se etenkin hyökkäyslinjalta paljon. Linjasta löytyy viisi uutta vahvistusta, joten pieniä kysymysmerkkejä on vielä ilmassa. Ykköskohteet Ryan Tannehillillä (QB) ovat laiturikaksikko Charles Clay (WR) ja Mike Williams (WR). 

Patriotsin puolustuslinja on harjoitellut sekä 3-4- että 4-3-formaattia. Vielä on arvoitus, millä lähdetään liikkeelle. Puolustus on ennakkoasetelmissa hieman vastustaan edellä ja suurin pelote hyökkäykselle lienee Darrelle Revis (CB), joka siirtyi kesällä Tampa Baystä joukkueen vahvuuteen. 

Patriotsin hyökkäys vastaan Dolphinsin puolustus

Tom Bradyn (QB) johtama vierasjoukkueen hyökkäys on täynnä nimekkäitä pelureita. Brady itse on kaudesta toiseen ollut kovassa iskussa ja kun hänellä on juoksupelissä apunaan mm. Steven Ridley (RB) sekä heittopeleissä mm. Rob Gronkowski (TE) ja Julian Edelman (WR). Joukkueen isoin vahvistus lienee Gronkowski, jolta jäi lähes koko viime kausi väliin. Toivottavasti Bradyn viime hetken loukkaantuminen ei vaikuta herran peliin. Hyökkäys pitäisi olla siis kunnossa ja se pääsee hyvävoimaisena haastamaan Dolphinsin puolustuksen. 

Kotijoukkueen puolustus joutuu heti kauden alkuun kovalle koetukselle. Dolphinsilla on kaksi asiaa, joissa heidän on ennen kaikkea onnistuttava: Bradyn häirintä ja heittopelien blokkaus. Vaikka vastustajalla on vakuuttava juoksupelikin, heitot on saatava eliminoitua. Juoksupelin puolustuksessa Dolphinsit ovat parhaimmillaan. Vaikea ilta tiedossa, mutta mahdoton tehtävän ei pitäisi olla. 

Yhteenveto

Dolphins lähtee pieneltä takamatkalta otteluun, mutta on aina ollut kova isäntä. Patriotsin isoin huoli lienee Bradyn käsivarsi, joka koki kolauksen viikko sitten. Uskoisin, että jos Brady on täydessä iskussa, voittajasta ei jää epäselvyyttä. Jos taas heittokäsi ei toimi, saattaa Miami tehdä pienoisen yllätyksen heti kauden alkuun. 

Tulosveikkaus: Miami Dolphins - New England Patriots 16 - 27

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.