sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Otteluennakko: Viikko 1 - Broncos vs Colts

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä nähdään mielenkiintoinen ottelu, kun tämän hetken kovin pelinrakentaja (Peyton Manning) kohtaa taas vanhan seuransa. Joka kerta tähän otteluun ladataan extra-viritykset juurikin tuosta syystä. Kun ottelu pelataan kuitenkin Denverissä, ei asialla pitäisi olla niin merkittävää vaikutusta. 

Broncosin hyökkäys vastaan Coltsin puolustus

Manning pääsee taas tositoimiin. Viime vuonna hän ja muu hyökkäys onnistui rikkomaan lukuisan määrän erilaisia ennätyksiä. Tänä vuonna hyökkäykseltä odotetaan taas ihmetekoja, vaikka yksi kova nimi (Wes Welker, WR) onkin alkukauden pelikiellossa ja viime kauden juoksuillaan loistanut Knowshon Moreno (RB) siirtyi Dolphinsiin. Hyökkäys on niin monipuolinen, että puolustuksen tulee olla jatkuvasti hereillä. Lisäksi, jos Manning pitää tahdin tututun tiiviinä, on puolustustyöskentely entistäkin haastavampaa. 

Coltsin puolustuksen on onnistuttava täydellisesti. Pienetkin nukahdukset tulevat kalliiksi ja jotta Coltsin hyökkäyksellä olisi saumaa nostaa joukkue voittoon, näyttelee etenkin heittopuolustus isoa roolia. Siitä tekee vaikean Broncosin vaarallinen juoksupeli, jota ei voi jättää huomiotta. Ison miinusmerkin aiheuttaa ykköspuolustaja Robert Mathiksen (OLB) puuttuminen alkukauden kokoonpanosta. 

Coltsin hyökkäys vastaan Broncosin puolustus

Coltsilla on myös monipuolinen hyökkäys, joka Andrew Luck (QB) on johtanut viime kausien ajan. Hyökkäyksen tulee päästä käyttämään eri variaatioitaan monipuolisesti. T.Y. Hilton (WR) on Luckin ykköskohde ja juoksupelissä isoimman vastuun tullee kantamaan Trent Richardson (RB). Kaiken on avausottelussa onnistuttava, jotta voittoon olisi avaimet. 

Denverin puolustus on muuttunut ja samalla vahvistunut viime kaudesta. Nimet, kuten Aqib Talib (CB), DeMarcus Ware (DE) ja T.J. Ward (SS), ovat paperilla selkeitä vahvistuksia. Nähtäväksi jää, miten valmiina puolustus on heti kauden aluksi. Tämä puolustus tulee todennäköisesti olemaan loistava, mutta tapahtuuko se jo avauskamppailussa? 

Yhteenveto

Viime kaudella voiton vei Colts monen yllätykseksi. Nyt, kun Mathis on poissa, puuttuu Coltsilta tuon ottelun ratkaisija. Toisaalta Welkerin puuttuminen tuo haasteita vastaavasti Broncosille. Näyttäisi kuitenkin, että Denver tulee hallitsemaan ottelua molemmissa kenttäpäädyissä, enkä näe, että voittajasta olisi epäselvyyttä. 

Tulosveikkaus: Denver Broncos - Indianapolis Colts 33 - 20

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.