maanantai 22. syyskuuta 2014

Otteluennakko: Viikko 3 - Falcons vs Buccaneers

Torstain ja perjantain välisenä yönä startataan kolmannen viikon ottelut Buccaneersin matkustaessa Falconsin vieraaksi. Atlanta sukelsi viime kierroksella maha edellä Bengalsia vastaan. Joukkueen hyökkäys oli kuin varjo ensimmäiseltä kierrokselta. Vierasjoukkue puolestaan taisteli viimeiseen saakka Ramsia vastaan, häviten kolmen pisteen marginaalilla. Buccaneersilla oli hyvät voiton avaimet käsissään, mutta joukkue hyytyi lopulta.

Falconsin hyökkäys vastaan Buccaneersin puolustus

Matt Ryanin (QB) luotsaama hyökkäys on osoittanut äärettömän vaarallisuutensa, mutta myös kuolevaisuutensa. Tilastollisesti joukkue johtaa lähes kaikkia hyökkäystilastoja. Heittopeli on laadukasta jaardeja tulee keskimäärin lähes 10 per heitto. Toisaalta juoksupuolellakin löytyy valinnavaraa ja sieltäkin saadaan tarvittavaa vetoapua. Kun hyökkäys on näin kova, pystyy se heikkonakin päivänä voittamaan keskiverron puolustuksen.

Buccaneersin puolustuksella on ollut haasteita molemmissa pelaamissaan otteluissa. Se onnistui kuitenkin pitämään Ramsin kiitettävästi poissa maalialueelta ja vähintään yhtä hyvää suoritusta kaivataan to-pe-yönäkin. Voi olla, että edes se ei riitä. Puolustuksen on onnistuttava täydellisesti ja saatava Ryan tekemään haastettuja ratkaisuja paineen alla. Mitä pidempään Falcons pysyy alle 10 pisteessä, sitä paremmat mahdollisuudet koko joukkueella on voittoon. Jos taas puolustus vuotaa heti pelin alkuvaiheessa, on ottelu hyvin pian ohi.

Buccaneersin hyökkäys vastaan Falconsin puolustus

Buccaneersin hyökkäyksen tärkein tehtävä on pitää naapurin hyökkäys mahdollisimman pitkiä aikoja penkin puolella. Näkisin, että hyökkäyksellä on vahvuuksia heittopelissään, mutta tässä ottelussa kannattaisi panostaa juoksuihin ja edetä hitaasti kelloa käyttäen. Joukkueen paras ase lienee tulokas Mike Evans (WR), jolle ratkaisupaikoissa pallo voidaan pelata. Toki Bobby Raineyn (RB) rooli on tässä ottelussa ratkaisevin ja hyökkäyksen kannalta parasta olisi, jos Josh McCown (QB) pitäisi palloa mahdollisimman vähän itsellään.

Falconsin puolustus ei ole esittänyt yhtä vakuuttavia näyttöjä kuin joukkueen hyökkäys. Nyt vastassa on edellisiä heikompi hyökkäys ja puolustuksen pitäisi pystyä pitämään jaardit ja pisteet minimissään. Jos joukkue ottaa Evansin ja Vincent Jacksonin (WR) erityisvartiointiin ja onnistuu siinä, tekee se hyökkäyksestä todella vaikeaa. Buccaneersin hyökkäyskalusto ei ole kovin laaja vaan isoja pelejä pelataan nimenomaan edellä mainituille herroille. Puolustuksella on myös kohtuullinen linja, joka pystyy haastamaan McCown pitkin ottelua. Jos puolestaan puolustus päästää tämänkin vastustajan tekemään lähes 30 pistettä, voi joukkue etsiä paikkaansa lohkon pohjalta.

Yhteenveto

Ottelulla on iso merkitys lohkon sisäisessä järjestyksessä. Buccaneers nousisi voitollaan taistelemaan jopa kakkossijasta, kun taas Falcons pääsee voitollaan karkuun kilpakumppaneitaan. Lähtökohtaisesti kaikki tähtimerkit ovat Falconsin puolella. Joukkueen on kuitenkin noustava suosta ja saatava etenkin hyökkäyksensä palaamaan 1. kierroksella nähtyyn lentoon. Voittajaksi ei siis ole kuin yksi suosikki, enemmänkin kyse on siitä, että kuinka pahasti vierasjoukkue onnistuu rökittämään vastuksensa.

Otteluveikkaus: Falcons - Buccaneers 27 - 13

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.