sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Otteluennakko: Viikko 3 - Seahawks vs Broncos

Sunnuntain myöhäisillassa pelataan viime kevään Super Bowlin uusinta. Silloin Seattle Seahawks oli täysin ylivoimainen, eikä Denver Broncosilla ollut todellisia aseita kummassakaan kenttäpäädyssä. Tämä ottelu on täysin eri vaikka viimekeväiset tapahtumat ovatkin hyvin muistissa. Etenkin Broncos on uusiutunut paljon, eikä puolustuksessa ole montakaan avauksen kaveria finaalista jäljellä.

Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa väkevästi, mutta vaikeuksiakin on nähty. Seahawks muun muassa onnistui häviämään yllättäen Chargersille, kun joukkue ei päässyt hyödyntämään vahvuuksiaan. Broncos puolestaan on pystynyt venymään kahta kovaa vastustajaansa (Colts ja Chiefs) vastaan ja napannut molemmista tärkeät voitot. Tämä ottelu pelataan Seattlessa, josta vierasjoukkue lähtee kotimatkalle äärimmäisen harvoin voitto taskussaan.

Seahawksin hyökkäys vastaan Broncosin puolustus

Seattlen Russell Wilson (QB) on pelaaja, joka pystyy omilla ratkaisuillaan kääntämään pelin kuin pelin. Mies omaa ison kämmenen, josta heitot lähtevät kohtuu hyvällä prosentilla vastaanottajille, mutta etenkin hän pystyy vaikeissa paikoissa irtoamaan puolustajistaan ja tarvittaessa kantamaan palloa pitkiäkin juoksuja. Laitahyökkääjäpuolella joukkueella on nippu tasaisia pelaajia, joista kukaan ei yksinään ole vielä noussut varsinaisesti tähtiin, mutta tuottavat yhdessä jatkuvaa vaaraa naapurin puolustukselle. Lisäksi Marshawn Lynch (RB) täydentää hyökkäyksen vaarallisuutta upeilla juoksuillaan ja on kaikki kaikessa kärkiotteluissa. Joukkuetta on äärettömän vaikeaa puolustaa ja Broncos saakin tehdä täyden päivätyön hillitäkseen etenemistä.

Denverin puolustus näytti viime viikonloppuna parhaat puolensa, kun se piti Kansas Cityn viime minuuttien rynnistyksen kurissa. Silloin hyökkäys pysähtyi 2 jaardin linjalle, kun kellossa oli enää 18 sekuntia aikaa. Vastaavia otteita pitää nähdä useamminkin, jotta Seahawksin eteneminen saadaan pysähtymään jo ennen red zonea. Seattle on muutamaa astetta kovimpi kuin viimekertainen vastus ja nyt Broncosin puolustuksen on pysäytettävä etenkin heittopeli, mutta oltava myös varuillaan yllättävien juoksujen osalta, joita voidaan odottaa ainakin Lynchiltä ja Wilsonilta. Broncosin puolustus on avainasemassa, jos joukkue haluaa voittaa tällä kertaa. Se on uusiutunut paljon finaalista ja omaa riittävät aseet kääntämään ottelun voitoksi. 

Broncosin hyökkäys vastaan Seahawksin puolustus

Broncosin ehdoton ase on heidän hyökkäyskalustonsa. Peyton Manningin (QB) käsi on ollut loistovireessä ja mies on kerännyt maaleja jo kuusi, jaardejakin reilut 500. Joukkue saa Wes Welkerin (WR) takaisin kentälle pelikiellon päätyttyä ja sitä kautta lisää syvyyttä heittopeliin. Super Bowlissa hyökkäys sortui useisiin menetyksiin ja niihin ei todellakaan ole varaa. Sen lisäksi, että heidän tulee pysyä yli 20 pisteen vauhdissa, kuten tähänkin asti, heidän on saatava Seahawks aloittamaan omat hyökäyksensä pitkältä omalta kenttäpuoliskoltaan. Hyökkäys joutuu kuitenkin nyt todellisella koetukselle sekä yleisön mekkalan että vastustajan huippupuolustuksen myötä.

Seahawksin puolustus on todella liikkuva ja pystyy ajoittamaan liikkeensä oikea-aikaisesti. Sitä voidaan pitää yhtenä parhaista koko sarjassa. Alkukaudella se on ollut kuitenkin ajoittain vaikeuksissa etenkin heittopeliä vastaan. Kun Broncosin suurimmaksi vahvuudeksi tiedetään nimenomaan heittohyökkäys, Richard Shermannin (CB) ja muiden olla hyvissä asemissa keskipitkiä ja pitkiä pelejä vastaan. 1. kierroksella Packersin taktiikkana oli jättää Shermannin laidalle heittämättä, mutta sekään ei silloin auttanut vastustajaa voittoon. Manning tulee joka tapauksessa saamaan painetta koko ottelun ajan.

Yhteenveto

Seattlen kotitaika on jotain, jonka kaikki joukkueet tiedostavat. Sitä ei pidä väheksyä ja sen avulla joukkue lähtee aina ennakkosuosikkina kotipeleihinsä, niin myös tälläkin kertaa. Voiton avaimet löytyvät molemmilta ja Super Bowlin tapaista nöyryytystä tuskin nähdään. Nyt, kun Broncosin puolustus on muutamaa astetta vakuuttavampi oletan, että marginaali jää hyvin pieneksi. Uskoisin, että Seattle tulee vetämään pidemmän korren huikean yleisön kannattaessa, vaikka Manning tekeekin joukkoineen kaikkensa hiljentääkseen naapurin kannattajat. Huippuottelu tiedossa, jonka voittaja nousee melkeinpä mestarisuosikiksi asti. 

Otteluveikkaus: Seattle Seahawks - Denver Broncos 30 - 21

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.