sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Otteluennakko: Viikko 2 - Bengals vs Falcons

Molemmat joukkueet voittivat viime viikon kamppailunsa. Falcons joutui venymään aivan viime metreille asti Saintsia vastaan, mutta nappasi mielestäni ansaitun voiton jatkoajalla. Bengals puolestaan onnistui loistavasti löytämään sopivat saumat Ravensin agressiivista puolustusta vastaan, vaikka meinasikin päästää vastustajansa ohi toisella puoliajalla.

Bengalsin hyökkäys vastaan Falconsin puolustus

Andy Daltonin (QB) ehdoton ykköskohde on huikea A.J. Green. Mies tuntuu olevan pitelemätön sekä ilman palloa että pallon kanssa, kunhan pieni loukkaantuminen ei pääse häiritsemään. Juoksupeli puolestaan ei lähtenyt viime viikolla kunnolla vauhtiin. Bengalsilla ei ole sillä osastolla kunnon ykköstykkiä. Giovani Bernard huolehtii pääasiassa juoksupeleistä, mutta ei kuitenkaan ole vielä noussut sille tasolle, että joukkue pystyisi luottamaan häneen kriittisillä hetkillä. Bernard pystyy kuitenkin juoksemaan ne muutamat jaardit, joilla hyökkäys saa uudet yritykset heittopeliinsä.

Atlantan puolustus joutui katselemaan sunnuntaina, kun Saints teki pisteitä roppa kaupalla. Puolustuksen on ryhdistäydyttävä tällä kertaa, koska Falcons tulee etenemään tasaiseen tahtiin ja puolutuksen on pidettävä Bengalsit kaukana maalista. Uskon kuitenkin, että Bengalsin hyökkäys sopii tälle puolustukselle paremmin. Juoksupelien puolustuksen ei pitäisi olla ongelma, mutta heittopeli tulee pysäyttää viime ottelua selkeästi paremmin. Puolustus tietää, että hyökkäys tulee tekemään vähintään 20 pistettä, joten riittää, kun se saa vastustajan pysymään alle sen.

Falconsin hyökkäys vastaan Bengalsin puolustus

Falconsin hyökkäys keräsi käsittämän määrän jaardia ensimmäisellä kierroksella. Jos sama tahti jatkuu, ei voittajasta liene epäselvyyttä. Hyökkäyksen on kuitenkin saatava rivinsä toimimaan alusta asti. Joukkueella on on laadukas kalusto sekä juoksu- että heittopeliin, joten on odotettavissa, että molempien kautta haetaan tasaisesti jaardeja. Joukkueen luottohyökkääjät ovat Julio Jones (WR) ja Steven Jackson (RB), mutta heidän lisäkseen löytyy joukko muita lähes yhtä hyviä vaihtoehtoja, kuten Roddy White (WR). Jos Matt Ryan (QB) onnistuu pitämään tahtia alusta loppuun asti, on joukkue vahvoilla.

Bengalsin puolustus ei ollut vahvimmillaan Ravensia vastaan vaikka onnistuikin säkittämään heidän QB:nsä kriittisillä hetkillä kahdesti. Vastaavaa toimintaa, jota viimeisillä minuuteilla nähtiin, tarvitaan tälläkin kertaa. Matt Ryan ei ole parhaimmillaan ahdistettuna ja siinä piilee puolustuksen isoin avain. Jos he saavat annettua tasaista painetta Ryanille koko ottelun ajan, tekee se ottelusta huomattavasti helpomman. Falcons on vaarallinen koko ajan ja Bengalsin tulee viedä kaikki ylimääräinen aika pois hyökkäykseltä rakentaa kuvioitaan.

Yhteenveto

Mielenkiintoinen ottelupari, joista molemmilla on kyky tehdä paljon pisteitä. Luonnollisesti puolustuspäässä tulee olemaan ottelun ratkaisu. Uskon enemmän Falconsin puolustukseen ja siitä syystä nostan heidät voittajasuosikiksi. Oma veikkaukseni on aika maltillinen, sillä pisteitä saatetaan nähdä paljon enemmänkin. Jos pisteitä kertyy yli 30, kääntyy peli Bengalsin eduksi. Johonkin arvio on syytä perustaa eli oma arvioni on, että maalijuhliin saakka ei tällä kertaa päästä ja Falcons korjaa potin. Joka tapauksessa ottelulla on iso merkitys molempien osalta sarjataulukon kannalta.

Otteluveikkaus: Cincinnati Bengals - Atlanta Falcons 17 - 26

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.