sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Otteluennakko: Viikko 2 - 49ers vs Bears

Chicago onnistui molemmissa päissä viime viikolla, mutta kärsi silti tappion Billsiä vastaan. Mitään huolestuttavaa tuon ottelun perusteella ei vielä ole ilmoilla. San Francisco puolestaan piti Cowboysiä pilkkanaan. Joukkue ei esittänyt mitään erityistä, mutta oli äärettömän varma molemmissa kenttäpäädyissä.

Tämän viikon ottelussa onkin luvassa mielenkiintoinen kamppailu, jossa molemmat omaavat yhtälaiset mahdollisuudet voittoon. Molempien hyökkäys näyttää olevan kunnossa ja puolustuksetkin ovat ok. Edelliset keskinäiset kamppailut voittanut 49ers saa kotietunsa turvin hyvät lähtökohdat otteluun.

49ersin hyökkäys vastaan Bearsin puolustus

49ers ei esittänyt harjoituskaudella kovin kummoisia otteita, mutta 1. kierroksella meno oli jo vakuuttavaa. Colin Kaepernick (QB) on äärettömän vaarallinen Bearsin tyyppistä puolustusta vastaan. Mies pystyy heittopelin lisäksi juoksemaan itse aina tilanteen tullen. Hän ei päässyt juoksupelinsä kanssa vauhtiin Dallasia vastaan, mutta heittopeli oli silloinkin vakuuttavaa. Tässä ottelussa uskon, että nähdään pitempiä juoksuja. Heittopelissä joukkueella löytyy loistava määrä laadukkaita hyökkääjiä, kuten Boldin (WR), Johnson (WR), Davis (TE) ja Crabtree (WR), joille palloa voidaan suunnata.

Bearsin puolustus näytti kyntensä heittopuolustuksen osalta Billsiä vastaan, kun puolustus pystyi pitämään heitot kurissa lähes koko ottelun ajan. Sen sijaan juoksupuolustuksen osalta joukkueelle jäi paljon petrattavaa. Bearsin onneksi 49ersin juoksuhyökkäys ei ole liigan kärkipäätä, joten joukkue ei joutune pahempiin vaikeuksiin. Olennaista onkin hyökkäyspelien lukeminen, jotta vastustajan lukuisat heittokohteet saadaan ahdistettua vaikeisiin tilanteisiin. Helppo ilta ei ole luvassa, mutta puolustuksella on mahdollisuudet hiljentää vastus täydellisellä onnistumisellaan.

Bearsin hyökkäys vastaan 49ersin puolustus

Chicago eteni 1. kierroksen heittopelillään uskomattoman määrän jaardeja. Heittopeli onkin heidän oljenkortensa, jolla ottelut tällä kaudella tullaan kääntämään suuntaan tai toiseen. Toki Matt Forte (RB) tekee tärkeää työtä juoksupuolella pitäen hyökkäykset elossa, mutta ratkaisijaksi miehestä ei vielä näytä olevan juoksujensa osalta. Sen sijaan lyhyissä heittopeleissä Forte on arvossaan. Iso osa 1. kierroksen peleistä pelattiin lyhyillä heitoilla nimenomaan Forten käsiin. Tällä tavoin miehen juoksuvoima saatiin täysimääräisesti käyttöön. Pitemmissä heittopeleissä joukkueella on muutama potentiaalinen kohde, jotka saattavat kääntää ottelut.

49ersin puolustuksesta puuttuu edelleen Aldon Smith, joka kärsii pelikieltoaan. Puolustus onnistui kuitenkin pitämään Dallasin hyökkäyksen aisoissa ja yrittää samaa tälläkin kerralla. Jos puolustus onnistuu tehtävässään ja pitää Bearsin kaukana maalista, antaa se hyökkäykselle avaimet voittoon. Joukkueen tulee etenkin pystyä parantamaan kolmansien yritysten puolustusta ja pakottamaan Bears punttaamaan palloja kaukaa maalista. Vastustajan QB (Jay Cutler) on myös saatava painostettua pikaisiin ratkaisuihin, jotta eteneminen saadaan hidastettua. Jos Cutler saa rauhassa etsiä kohteitaan, tulee illasta todella pitkä puolustukselle.

Yhteenveto

Molemmilla joukkueilla on avaimet voittoon. Hyökkäykset ovat sitä luokkaa, että etenemistä on vaikeaa estää. Toisaalta molempien puolustuksilla on vahvuuksia, joilla vastustaja pidetään aisoissa. Kyse on marginaaleista, mutta näkisin 49ersin vahvempana, kun ynnätään molemmat kenttäpäädyt. Ottelu tultaneen ratkaisemaan viimeisen viiden minuutin aikana. Isompi luotto henkilökohtaisesti on 49ersin suunnalle, joten nostan heidät voittajasuosikiksi. Mielenkiintoinen ottelu on joka tapauksessa luvassa, joka kannattaa katsoa.

Otteluveikkaus: San Francisco 49ers - Chicago Bears 20 - 17

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.